Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Franks (FMI): Am avut o întâlnire foarte productiva cu comisia de buget-finante din Camera Deputatilor


Bucuresti, 8 mai /Agerpres/ - Intalnirea dintre reprezentantii misiunii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale si deputatii din Comisia buget, finante si banci s-a incheiat iar negociatorul-sef al FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, a aratat ca discutiile au fost productive.
'Am avut o discutie foarte productiva cu parlamentarii', a declarat Franks la incheierea evenimentului.
Discutiile dintre cele doua parti au vizat memorandumul de politici macroeconomice din cadrul acordului stand-by de tip preventiv semnat de autoritatile romane cu FMI.
"Este foarte important pentru noi sa urmarim evolutiile din Parlament si subiectele discutate aici", a declarat Jeffrey Franks in deschiderea intalnirii de luni.
De asemenea, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Nicolae Idu, a spus ca sprijinul Parlamentului pentru Guvern 'este un semnal foarte bun in ceea ce priveste continuarea programului cu FMI".
Sefa Comisiei pentru buget - finante a Camerei Deputatilor, Maria Eugenia Barna, a aratat, in cadrul intalnirii, ca Parlamentul doreste ca Guvernul sa aiba o buna colaborare cu Legislativul.
La discutiile de luni au participat si viitorul sef al misiunii pentru Romania, olandezul Erik de Vrijer, si reprezentantul rezident al Fondului Monetar International la Bucuresti, Tonny Libek.
Misiunea FMI, a Comisiei Europene si Bancii Mondiale a venit in Romania pe 24 aprilie pentru a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat in derulare cu autoritatile romane.
Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page