Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ponta: Vreau sa fiu un prim-ministru al USL si sa câstigam toate alegerile care vor urma


Bucuresti, 8 mai /Agerpres/ - Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat luni ca doreste sa fie un premier al USL, alaturi de care sa castige toate alegerile care vor urma si sa demonstreze romanilor ca Uniunea merita un mandat de incredere in luna noiembrie a acestui an.
"Vreau sa fiu un prim-ministru al USL si sa castigam toate alegerile care vor urma. (...) Urmeaza o perioada grea", a declarat Ponta cu prilejul reuniunii grupurilor parlamentare ale USL la care sunt prezenti ministrii desemnati.
Potrivit acestuia, "cei care pleaca de la putere au incercat, cu ultimele puteri, cu ultimele resurse financiare, cu ultimele parghii, sa blocheze investirea Guvernului USL".
"Este foarte important sa fim la fel de mobilizati cum am fost la motiunea de cenzura. Eu, personal, si cred ca si dvs., veti vota la vedere ca sa nu intram in masinaria de propaganda a adversarilor nostri. Dupa cum stiti, exista doua acorduri cu alte doua grupuri parlamentare care vor sprijini acest guvern si, asa cum s-a intamplat la comisie, este important ca in plen sa avem voturile necesare pentru sustinerea guvernului si a programului de guvernare", a afirmat presedintele PSD.
Premierul desemnat a promis ca toti membrii Cabinetului vor fi mereu prezenti pentru a raspunde in fata grupurilor parlamentare ale USL, dar si in fata Parlamentului, la fel ca si el.
"Doar in urma cu zece zile eram in banca cu dvs. si as vrea sa nu uit cat de umilit si sfidat m-am simtit de alte guverne care considerau ca Parlamentul este o anexa careia ii mai dau din cand in cand cate o mica satisfactie, de obicei pecuniara, pentru a sta in banci, nu pentru a vota. De maine dimineata ne asteapta o munca grea. Batalia adevarata, esentiala, o veti duce dvs. alaturi de colegii care candideaza la alegerile locale, alaturi de sefii de campanie, pentru ca trebuie sa castigam alegerile locale. Trebuie sa dovedim, in aceste sase luni, ca stim sa conducem, ca sa primim cel tarziu in luna noiembrie un mandat intreg de la populatie", a spus copresedintele USL.
Victor Ponta a marturisit apoi ca are emotii la sedinta comuna a Parlamentului unde urmeaza ca Guvernul sa primeasca un vot de incredere.
"Eu am emotii. A mai fost un prim-ministru care nu a avut emotii si a picat. Eu am emotii si sper sa primesc votul de sustinere al Parlamentului. In acelasi timp, insa, emotiile mele si capacitatea mea politica si de munca alaturi de echipa guvernamentala vor fi in totalitate folosite pentru a dovedi ca USL este un proiect de succes si este capabil sa conduca Romania si Guvernul Romaniei", a aratat acesta.
El a remarcat ca, de acum inainte, membrii noului cabinet vor trebui sa se obisnuiasca cu faptul ca vor exista critici legate de modul de guvernare al USL. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page