Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Deputatul PDL Theodor Paleologu s-a înscris în miscarea politica franceza UMP


Bucuresti, 8 mai /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Theodor Paleologu, vicepresedinte al PDL, si-a anuntat luni inscrierea in miscarea politica franceza UMP (Union pour un Mouvement Populaire), exprimandu-si astfel solidaritatea cu Nicholas Sarkozy si dreapta franceza.
Paleologu a explicat, intr-un comunicat remis AGERPRES, ca decizia tine si de faptul ca fiul sau este membru al UMP inca de la varsta de 17 ani.
"Tinand cont de diferenta foarte mica dintre voturile obtinute de Francois Hollande si cele ale lui Nicolas Sarkozy, de buna prestatie a guvernului Fillon si de existenta unor lideri remarcabili precum Alain Juppe, am convingerea ca alegerile parlamentare din iunie pot fi castigate de reprezentantii familiei noastre politice. Vive la France forte!", afirma vicepresedintele democrat-liberal.
Socialistul Francois Hollande a fost ales duminica presedinte al Frantei, cu 51,56% din voturi, fata de 48,44% pentru presedintele care isi incheie mandatul Nicolas Sarkozy, in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, potrivit rezultatelor oficiale dupa numararea a 91% din sufragii.
Circa 16,56 milioane de voturi au fost exprimate in favoarea lui Francois Hollande si aproximativ 15,56 milioane pentru Nicolas Sarkozy, in timp ce mai mult de 2 milioane de alegatori au votat gol sau nul, potrivit cifrelor Ministerului de Interne de la Paris asupra a 42 din 46 de milioane de inscrisi si 34,14 milioane de votanti. Rata de abtinere a fost de 18,86% (fata de 20,52% in primul tur si 16,03% in al doilea tur din 2007).
Aceste rezultate partiale provin din toata Franta, dar scorurile exacte ale celor doi finalisti nu erau inca cunoscute in intregul Paris si regiunea lui duminica noapte, noteaza AFP. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page