Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DACII DIN TARA ZARANDULUI1. Dacii urmasii supravietuitorilor potopului.

Piesele arheologice din hotarul comunei Zarand judetul Arad, fotografiile satelitului american din zona muntilor Zarand coroborate cu topice, cantece, credinta si limba vorbita de taranimea romana din Tara Zarandului, si informatiile anticilor cu privire la Dacia infatiseaza o realitate aproape de necrezut: originea dacilor stramosii romanilor din aceasta parte a Daciei urca pana la supravietuitorii potopului de pe vremea lui Noe. Acest spatiu a fost ocupat permanent de daci. Centrul dacilor anterior ivirii romanilor se afla in Tara Zarandului.

2. Oprirea corabiei lui Noe pe Masivul Zarandului.

Poluarea planetei, razboiul dintre spirite si invingerea spiritelor negative a condus la declansarea potopului cu apa. Apa a depasit inaltimea celor mai inalti munti de pe suprafata Terrei. Explicatia se afla, din punct de vedere stiintific, in necesitatea reducerii vibratiei structurilor de materie la parametrii calculati in raport cu spiritul vietuitoarelor prevazute sa traiasca pe pamant. Astfel, pamantul murdarit a fost scos din apa, facut prielnic vietii cu ajutorul apei. Apa a acoperit pamantul aproape jumatate de an. Corabia lui Noe in acest timp manevrata din spatiu de Ra a fost adusa pe varful Muntilor Zarandului conform programului prestabilit. Desnadejdea oamenilor de pe corabie a atins maximum cand au constatat ca nu se zareste nici un varf de munte, iar Ra nu se mai arata.
In aceste imprejurari oamenii, au inceput sa carteasca si sa aduca afronturi lui Noe. Aceste afronturi se afla incluse in numele dat asezarii omenesti Araneag din Masivul Zarandului. Denumirea este compusa din trei cuvinte: A=Iaca; Ra=Ra; neag, de la verbul a nega. In traducere, oamenii spuneau: Iaca, Ra nu se mai arata; Ra nu exista… Dupa acest moment, Noe ridica capul si priveste in vazduh catre cer. Vede imaginea stralucitoare a lui Ra cum se afla imprimata pe piesa arheologica din Templul Sfant al Edenului de la Zarand. Tulburat tipa: Ra ! Vha ! Ra ! !Vha ! adica Iata !Ra ! Supravietuitorii privesc in directia relatata. Vad imaginea lui Ra si intr-un glas striga cu toti Ra ! Vha!, Ra!,Vha ! Zona de pe Muntii Zarandului se numeste pana astazi Ra ! Vha !
La cativa km de zona satelitul american transmite fotografia unei corabii cu desene de oameni si animale, cu text scris, sub un strat de pamant intre doua piscuri a muntilor prabusiti. Din cuvintele strigate de supravietuitorii potopului oamenii au format denumirea acelor munti. A-Ra,Ra,-at, unde A=iata, Ra,Ra ,= Ra si at= sintagma identica cu sintagma din numele  Crisului Alb din din hotarul comunei Zarand: Ta=sintagma, si sinic=unitate de masura a distantei pe globul pamantesc. Intr-un cuvant Tasinic.
Nu departe de zonele amintite din masivul Zarandului, dupa potop, a izvorat o apa cristalina, tamaduitoare: Izvorul a fost numit  "Fe-Re-deu” (contine in denumire numele Re= Dumnezeu-Isus Cristos si deu= zeu). Langa izvor s-a ridicat un schit si o manastire ortodoxa: Schitul si Manastirea Feredeu. Pe piesa arheologica Marea Profetie se observa o pictura care seamana cu imaginea lui Isus Cristos stand langa un izvor din care curge apa si cade peste oameni si animale. Nu este izvorul de Feredeului, dar premerge unor realitati care dupa mii de ani se vor implini aievea: Isus va sta langa o fantana si va spune unei femei din Samaria „daca ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu si Cene este ce-l ce-ti zice Da Mi sa beau tu singura ai fi cerut sa bei si El ti-ar fi dat apa vie" (Ioan 4.10. )
Pe acest munte, la cativa km de izvor se afla „Zona orbilor". Aceasta impreuna cu ivorul tamaduitor amintesc despre vindecarea de catre Isus Cristos a unui orb din nastere „Dupa ce a zis aceste vorbe (Isus ) a scuipat pe pamant si a facut tina din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta si i-a zis Du-te de te spala in scaldatorea Siloamului". Acesta s-a spalat si a vazut. (Ioan 9.6-7 ). La Feredeu legendele vorbesc despre multii orbi care spalandu-se cu apa din din acest izvor si-au capatat vederea.
In partea opusa corabiei amintita se inalta virful muntilor Zarandului cu numele de High-Life in traducere Virful pe care s-a salvat viata. Muntii Zarandului se numesc si Muntii Pelerinajului amintind despre pelerinajele care se organizeaza aici din vremuri imemoriale. La distanta de cativa km se afla localitatea Zarand cu Templul Sfant al Edenului unde conform dictionarelor maghiare se efectuau pelerinaje. Denumirea de Zarand semnifica tocmai aceste pelerinaje.
Constatam: cuvintele A, RA, at, neag, neg, Vha, ra, Re, deu, high, life, cu pelerinaje provin din antichitate si se pronunta azi cum se pronuntau pe timpul dacilor.

3. Etimologia deumirii populatiei din Dacia: daci si hiperboreeni

Dupa potop oamenii s-au inmultit in spatiul Zarandului. Din aceasta zona, triburi dupa triburi au plecat in lumea mare cucerind din aproape in aproape toata suprafata pamantului. Triburile plecate au transportat cu ele toate cunostintele dobandite cita vreme se aflau in spatiul Zarandului.
Triburile asezate in Europa si in jurul acesteia tineau legatura prin pelerinaj cu locul de origine Cetatea Sarra de unde au plecat. Triburile asezate in centru si rasaritul Asiei s-au instrainat complet de locurile de origine. Au format alte limbi in raport cu mediu, cu plantele si vietuitoaele din acele locuri. Cautand mancare pentru oameni si animale unele triburi au plecat catre Soare apune. Triburi din centrul si apusul Europei au plecat, manate de aceleasi cauze ca si cele din Asia catre sudul, nordul si estul batranului continent.
La un moment dat Asia, Europa si Africa erau un teatru in care triburile se deplaseau in toate directiile Oamenii se subjugau, se transformau in sclavi si se ucideau reciproc. In aceste imprejurari unele triburi migratoare au intrat in Dacia, ajungand pana la la cetatea Sarra. Necunoasterea terenului si a oamenilor bastinasi si migratori, conducatorii triburilor trimiteau iscoade pentru culegerea informatiilor din teritoriul pe care intentionau sa-l cucereasca. Aceste iscoade s-au intilnit cu bastinasii. Logic, iscoadele intrebau pe cei care le ieseau in cale: „ voi de unde veniti, din ce cetate sau trib migrator faceti parte". Raspunsul primit era mereu acelasi "Noi suntem d-aci". Intorsi la conducatori informatia era aceeasi: Am intalnit oameni care isi spun ca sunt "D-aci". Informatiile repetandu-se oamenii care traiau pe acest teritoriu au fost numiti Daci. Etimologia numelui dat acestei populatii reflecta adevarul atat ca realitate cat si comparati cu popoarele migratoare.
Grecii numeau pe daci hiperboreeni. Denumirea este compusa din patru cuvinte.
Hiper=super; bor=viziune neclara, incurcata; Re= numele zeului Re (Rhe-sus) eni=acei. In traducere: Cei care au o viziune incurcata asupra zeului Re (Herodot in cartea IV a Istoriilor descrie pe geti asemanator cu traducerea din cuvintele asociate, adica getii practica ritualuri din domeniul nemuririi).
Ca atare, numele de Hiperboreeni exprima denumirea celor care practica ritualuri aferente nemuririi. De unde stiau getii despre nemurire? De la stramosii lor, supravietuitorii potopului, posesorii pieselor arheologice care contin profetii despre rastignirea, moartea si invierea zeului Ri sau Re care a trait in Dacia sub denumirea de Rhe-sus si ARes. (Dovezi istorice: piesele arheologice de la Zarand, fotografia Templului Sfint al Edenului informatiile lui Herodot si Vergilius in Eneida III).
Constatam ca etimologia cuvintelor daci, de aici, hiper, Re, sus si Ares sunt de origine daca pronuntandu-se in acest mod si avand acelasi inteles astazi cum era cu mii de ani in urma si inaintea aparitiei poporelor elene si latine.

Va urma


Arad la 12 aprilie 2012
Academician Teodor Ardelean

Specialist in studiul documentelor
http://www.youtube.com/watch?feature=playeraembedded&v=w7A-GMe3TOwA!

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page