Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Înscrieri la Olimpiada internationala de limba, cultura si spiritualitate româneasca


In scopul consolidarii limbii romane ca limba oficiala europeana, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului organizeaza Olimpiada internationala de limba, cultura si spiritualitate romaneasca.

Competitia din acest an se va desfasura in perioada 25 – 29 mai 2012, la Baia-Mare, judetul Maramures si se adreseaza elevilor claselor a VII-a – a XII-a din Romania si din tarile in care se studiaza limba si literatura romana: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania, Italia, Spania, Belgia.

Comunicarea listei participantilor din aceste tari se va face de catre profesorii insotitori, prin completarea unui tabel care va cuprinde urmatoarele rubrici:

Nr.crt.     Numele si prenumele elevului     Clasa     tara     Datele de contact ale profesorului insotitor
                

Aceste informatii vor fi transmise pana la data de 10 mai 2012 prin e-mail, la adresele llromed@gmail.com            si drp@dprp.gov.ro. Cheltuielile privind cazarea si masa vor fi asigurate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, din bugetul alocat olimpiadei internationale.

Avand in vedere diferentele de curriculum dintre tari, olimpiada nu vizeaza evaluarea unor continuturi anume, ci a competentelor de comunicare orala si scrisa in limba romana, precum si a competentei culturale si de lectura, intelegere si judecare a valorii etice si estetice a textului literar la prima vedere.

Gasiti, mai jos, Regulamentul privind organizarea si desfasurarea Olimpiadei internationale de limba, cultura si spiritualitate romaneasca: http://www.edu.ro/index.php/articles/16720
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page