Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ponta, admirator al lui Che Guevara, pus sa schimbe România (Die Presse)

Viena, 2 mai/Agerpres/ - Victor Ponta, in varsta de 39 de ani, presedintele Partidului Social-Democrat (PSD), a fost desemnat noul premier al Romaniei, scrie cotidianul austriac Die Presse in editia de luni, mentinonand ca tanarul politician proaspat numit in functie este un admirator al lui Che Guevara.
Die Presse aminteste in articolul publicat in editia de luni de interviul realizat de jurnalistii austrieci in luna februarie a anului curent cu Victor Ponta, in prezent premier desemnat.
In februarie, cand a fost intrebat de cotidianul austriac daca dispune de experienta necesara unui premier, daca la varsta de 39 de ani nu ar fi cumva prea tanar pentru a ocupa functia de prim-ministru al Romaniei, Victor Ponta a raspuns ca atunci cand vine vorba de politica este deja un cunoscator.
'Din pacate, in politica sunt deja o vulpe batrana', scrie Die Presse, citandu-l pe Victor Ponta.
Acesta trebuie sa demonstreze acum daca are intr-adevar destula capacitate pentru a se afirma si destule abilitati pentru functia care il asteapta.
Aflat la putere de nici trei luni, guvernul Ungureanu a fost rasturnat vinerea trecuta dupa adoptarea unei motiuni de cenzura depuse de Uniunea Social Liberala (USL), coalitia de opozitie alcatuita din social-democrati si liberali, mentioneaza publicatia amintita.
Mihai Razvan Ungureanu i-a succedat la inceputul lunii februarie lui Emil Boc, constrans sa demisioneze in urma protestelor impotriva masurilor de austeritate adoptate de guvernul sau.
In Romania, vremurile sunt tulburi, mai noteaza cotidianul austriac.
Victor Ponta, care se afla la sefia PSD din 2010, urmeaza sa desemneze membrii noului guvern, care probabil va fi format din membri ai Uniunii Social Liberale (USL).
Victor Ponta apartine unei noi generatii de politicieni romani, concluzioneaza ziarul austriac. Fost procuror, Victor Ponta a intrat in politica in 1999 si a detinut deja doua mandate in parlament. Exista persoane care il considera un simplu lider de fatada al aliantei opozitiei, mai noteaza die Presse, adaugand ca Ponta, care s-a declarat simpatizant al lui Che Guevara, este casatorit cu europarlamentara si colega sa de partid Daciana Sarbu si are doi copii.AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page