Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Romani cu care ne mandrim
Sambata, 28 Aprilie, 2012 , sub patronajul prestigioasei Universitati USLA, cocheta sala  apartinand de Santa Monica College Performing Arts Center a fost ospitaliera gazda a unui magistral concert simfonic, intitulat USLA’s All – Star Concert.
Sub inconfundabila bagheta a maestrului dirijor Neal Stulberg s-a reunit crema virtuosilor muzicii simfonice americane.
Programul  a cuprins Concertul de Pian No 3 in C Major, Op. 26 de Serghei Prokofiev, Simfonia Concertanta pentru Oboi, Clarinet, Fagot si Corn in E Flat fMajor, K. 297b de   Wolfgang Amadeus  Mozart, Poem pentru Flaut si Orchestra de Charles Griffes si Rapsodia No 1 pentru vioara de Bela Bartok.
 Renumita orchestra UCLA Philharmonia, considerata un port drapel al genului, a avut de-alungul existentei sale, nume prestigioase la pupitru, persoane care vor intra pe vecie in Panteonul muzicii Simfonice.
Cu o satisfactie greu de exprimat in cuvinte, lexicurile universale neoferindu-ne cele mai adecvate superlative,  am  remarcat prezenta printre solisti a Doamnei Cleopatra Ilie Talos, care a interpretat magistral la flaut, compozitia lui Charles Griffes.
 Asistenta, care a umplut pana la refuz sala de concert de la The Broad Stage, a fost captivata de nivelul elevat al interpretarii si a ovationat indelungat performanta exceptionala a distinsei noastre compatrioate, care a fost rechemata de nenumarate ori la scena. A fost un recital extraordinar, de o calitate deosebita la care si-a adus o importanta contributie talentata noastra compatrioata.
Felicitari, Cleopatra ! Suntem mandri de tine si de provenienta noastra comuna din TARA, spre care cu secole in urma se uitau cu respect toate Cancelariile Europei.
Vom incerca sa prezentam un portret succint, al acestui distins emisar al valorilor Gliei Natale. Cleopatra si-a   inceput cariera muzicala la varsta de 5 ani, cand a fost admisa la Conservatorul National de Muzica, din Bucuresti drept cel mai tanar pianist. De tanara Cleopatra a obtinut succese marcante, fiind o aparitie permanenta la radio, televiziune si in studiourile de inregistrari. Interpretarile ei de exceptie, care au consacrat-o drept un virtuos al genului, au facut din Cleopatra o prezenta activa pe scenele muzicale din Marea Britanie, Belgia, Franta, Germania, Austria Elvetia, Spania, Italia, Ungaria, Polonia, Rusia, Grecia si Croatia. Cleopatra a castigat peste 30 de concursuri, incluzand si Premiul de Excelenta acordat de Presedintele Romaniei si a fost nominalizata drept Youth Ambassador, la Jocurile Olimpice din Atlanta.
In anul 1998, in urma castigarii concursului Jeunesse Musicales, a fost admisa la Conservatorul din Paris, unde a studiat cu renumitul Pierre Yves Artaud. Din anul 2000, aflata la Los Angeles, Cleopatra si-a continuat cu succes cariera profesionala, obtinand numeroase premii si fiind solicitata de cele mai prestigioase institutii de invatamant si orchestre americane.
In prezent Cleopatra este inscrisa la Master of Music degree la UCLA si a primit prestigiosul Atwater Kent Performance Scholarship Award.
O persoana de exceptie nu putea decat sa-si intemeieze o familie de exceptie. Sotul Cleopatrei nu este altul decat distinsul nostru conational, Cosmin G.Talos, omul care se regaseste cel mai bine in dictonul latin ”Quisque este faber sue fortune” (Fiecare este fauritorul soartei sale). Dupa studii eminente la USLA, unde a obtinut un Master Degree, studii excelente la Academia de Politie si la Academia FBI din Quantico, VA, Cosmin un remarcabil reprezentant al Gliei Stramosesti este Special Agent la institutia care are pe frontispiciu Fidelity Bravery Integrity. Le dorim ani multi fericiti impreuna, spre a se bucura si de realizarile tanarului vlastar al familiei, Luca Nicholas Talos.
Nu putem incheia aceste randuri, fara a nu aminti numele lui Ghita si Corina Talos, parintii lui Cosmin, de care ne leaga o sincera prietenie de peste 40 de ani.
Felicitari pentru modul exemplar cum v-ati educat copilul, un adevarat reprezentant al Romaniei in America.    
Fam. Luchian-Patton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page