Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cea de-a saptea editie a Conferintei „Sanse egale într-o Europa Unita” se va desfasura la Catania


Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in colaborare cu Consulatul Romaniei la Catania, organizeaza, in data de 28 aprilie 2012, la Catania, cea de-a saptea editie a Conferintei „Sanse egale intr-o Europa Unita”, dedicata asociatiilor si organizatiilor romanesti din provincia Sicilia.

Avand in vedere caracterul dinamic al acestora, precum si necesitatea stimularii coeziunii comunitatii romanesti din aceasta zona, conferinta isi propune instituirea unui cadru formal in care pot fi dezbatute pe larg, in mod structurat si eficient, problemele cu care se confrunta mediul asociativ romanesc, necesitatile comunitatii romanesti din Italia si caile comune de actiune pentru solutionarea acestora.

Evenimentul va reuni principalii responsabili din domeniul public si privat, reprezentanti ai mediului asociativ romanesc si ai mass-media din Italia care-si desfasoara activitatea in domeniul educatiei, culturii, problemelor sociale si mass-media.

Dezbaterile vor fi structurate sub forma unor ateliere de discutii, axate pe teme de interes pentru membrii comunitatii romanesti din Italia: parteneriatul comunitatilor romanesti cu autoritatile publice, regimul tranzitoriul privind accesul pe piata muncii a lucratorilor romani si programele educationale stabilite intre statul italian si cel roman.

Conferinta „Sanse egale intr-o Europa Unita” de la Catania se inscrie in seria de dezbateri lansate de DRP in 2010 in scopul identificarii si solutionarii problemelor intampinate de romanii din Italia si Spania in procesul de integrare.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page