Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Camera: Comisia juridica a respins solicitarea de revocare din functie a Robertei Anastase


Bucuresti, 24 apr /Agerpres/ - Propunerea deputatilor Opozitiei de revocare din functie a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a fost respinsa luni de catre Comisia juridica, a afirmat, pentru AGERPRES, Gabriel Andronache, secretar al comisiei.
"In favoarea cererii de respingere a propunerii de revocare, ca fiind inadmisibila si nefondata din perspectiva juridica, au votat 13 deputati si impotriva patru", a spus Andronache.
Raportul Comisiei juridice de respingere a propunerii deputatilor Opozitiei de revocare din functie a presedintelui Camerei Deputatilor va fi transmis Biroului permanent.
Deputatii PSD si PNL au cerut saptamana trecuta introducerea pe ordinea de zi a plenului a cererii de revocarea din functie a presedintelui Camerei pentru incalcarea grava si repetata a prevederilor Regulamentului acestui for legislativ, precum si pentru exercitarea abuziva a mandatului sau.
Potrivit cererii Opozitiei, Anastase a adoptat legea sistemului unitar de pensii "intr-o maniera abuziva", a organizat si planificat necorespunzator activitatea Camerei, astfel incat in aceasta sesiune parlamentara au trecut zeci de legi prin aprobare tacita fara a fi supuse dezbaterii parlamentare.
Totodata, USL sustine ca aceasta a introdus pe ordinea de zi unele proiecte de legi fara raport de la comisii, a refuzat sa dispuna efectuarea apelului nominal la solicitarea secretarului desemnat din partea Opozitiei pentru constatarea existentei cvorumului de lucru favorizand astfel adoptarea unor legi cu incalcarea prevederilor regulamentare. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page