Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Catalin Nechifor (PSD): Premierul sa se gândeasca si sa dea OUG pentru ca pensionarii sa-si recupereze banii


Bucuresti, 24 apr /Agerpres/ - Liderul judetean al PSD Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a dezavuat, luni, atitudinea Guvernului fata de pensionarii care incearca sa-si recupereze cei 5,5% retinuti pentru sanatate si cere Executivului si guvernantilor in general sa dovedeasca interes si intelegere fata de aceasta categorie sociala.
Nechifor a spus ca, daca Guvernul nu emite o Ordonanta de Urgenta prin care sa reglementeze revenirea la normalitate in cazul pensionarilor si sa se restituie integral sumele colectate abuziv, variantele sunt ca acestia sa se adreseze ori instantei ori Casei Judetene de Pensii, dar procedurile sunt dificile, iar oamenii ''vor fi purtati pe drumuri pentru a-si obtine un drept pe care statul l-a luat neconstitutional''.
''Mihai Razvan Ungureanu sa se gandeasca cu frenezie la aceste aspecte si sa emita ordonanta de urgenta pe aceasta tema (...) Sa arate ca le pasa de pensionari (...) Sper ca Mihai Razvan Ungureanu nu va mai purta pensionarii pe drumuri. Ar fi o masura de corectie sa se emita o ordonanta de urgenta, iar la urmatoarea pensie toti cei care au avut de suferit sa-si primeasca integral toti banii retinuti abuziv'', a spus Nechifor.
Anul trecut liderii PSD din Suceava au fost tratati cu refuz la Casa Judeteana de Pensii Suceava, atunci cand au intentionat sa depuna peste o mie de notificari din partea pensionarilor din judet care doreau sa demareze procedura de recuperare a banilor retinuti ca si contributie de asigurari de sanatate.
Nechifor a precizat ca pensionarii se pot adresa institutiilor abilitate intr-un termen de cinci ani pentru recuperarea sumelor de bani retinute fara respectarea legislatiei in vigoare. /AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page