Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SCUZATI-L PE VICTOR PONTA


Atacul furibund savarsit de Victor Ponta la adresa presedintelui Frantei ar putea avea, daca n-ar fi cunoscut drept un impatimit revolutionar, consecinte diplomatice neplacute pentru Romania, ba chiar dramatice in cazul ca ar ajunge prim-ministrul tarii. Ponta s-a bagat in probleme care depasesc nivelul lui de intelegere, iar gravitatea faptei nu este imputabila numai lui, el fiind produsul culturii bolsevice insusita, simbiotic, de la principalii beneficiari ai atacului terorist din decembrie '89, Ion Iliescu si Adrian Nastase.
Victor Ponta este succesorul si continuatorul lui Ion Iliescu in rolul si activitatea acestuia de cartita si spion sovietic, de tradator al interesului national in favoarea Blocului sovietic. Ziarul "Cotidianul" din 2 septembrie, 2005, publica alarmanta veste ca Victor Ponta si capetele seci dar infierbantate, din organizatia de rezistenta comunista, Tineretul Social Democrat (TSD), cheama la lupta revolutionara pentru rasturnarea Puterii de Stat si revenirea la anii de glorie comunista a anilor '50. "REVOLUTIA NU SE FACE STAND IN CLASA. LUATI HAINELE ROSII, STEAGURILE CU SECERA SI CIOCAN ...." sta scris pe manifestele impartite invitatilor la petrecerea, subversiva, organizata de tinerii celui mai mare partid din Romania, miercuri 31 august crt. la Scoala de vara. Imbracati cu tricouri rosii pe care trona portretul anarhistului Che Guevara (mana stanga a lui Fidel Castro in timpul revolutiei cubaneze), cantind imnul comunistilor radicali italieni, "Bella Ciao" si aplaudand, cu manie proletara, incitantele declaratii ale sefului lor: "TRAIAN BASESCU INCEPE SA SEMENE TOT MAI MULT CU DICTATORUL BATISTA". "IMPORTANT ESTE CA DICTATORUL SA FUGA", adunatura extremistilor romani se declara adepta organizatiilor teroriste internationale interesate in schimbarea ordinei mondiale.
Cateva ore mai tarziu, acelasi Ponta, aflat la o masa rotunda la Parlament, declara: "MULTI DINTRE VOI (reprezentanti ai TSD) AR FI TREBUIT, ASTAZI, SA FIE DEPUTATI. A INTERVENIT DAN VOICULESCU SI REZULTATUL SE CUNOASTE". Graitor este momentul ales pentru manifestarile extremiste, fiind, astfel, evidenta opozitia fata de integrarea europeana, un raspuns dur dat avertismentelor Europei pentru urgentarea reformelor si in mod special, comisarului pentru extindere, Olli Rehn, care a transmis Uniunii Europene ca "IN ULTIMELE LUNI, ROMANIA SI BULGARIA AU INREGISTRAT O ANUMITA INSTABILITATE POLITICA". E bine de stiut ca la acea Scoala de vara a tineretului social democrat, care va ramane de pomina in istoria Romaniei, dl Mircea Geoana, presedintele PSD, anuntase "innoirea profunda a partidului", "ruptura simbolica si reala cu trecutul" si, foarte sugestiv si neinspirat, "O SA FACEM POLITICI DE SOCIAL DEMOCRATIE, NU DOAR SA VORBIM DE SOCIAL DEMOCRATIE SI SA FACEM POLITICI LIBERALE PENTRU CA ASA E LA MODA IN USA".
   Daca, fata de cele de mai sus, Ponta este in situatia de a demisiona din partidul lipsit de orice orientare politica si a incepe sa activeze intr-un partid cu vederi democrate, pe linie profesionala, in justitie, este necesr sa fie anchetat caci, dupa functiile detinute si relizari, ar trebui sa fie judecat, cel putin pentru tainuire, colaborare cu infractorul, trafic de influenta, adica, cam toate relele pentru care Adrian Nastase, mentorul sau, are in spate ani de puscarie. E suficient sa mentionam perioada 2001-2004, cand prim-ministru era Adrian Nastase, iar Ponta era secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului, perioada, care, la 5 iulie 2004, era etichetat de presedintele Iliescu cu calificative remarcabile: "CIOCOI, AROGANTI, CRETINI, NESATUI, HOTI !. ATI DISTRUS PARTIDUL!  PSD NU MAI E VAZUT CA UN PARTID DE STANGA. PARTIDUL A FOST CONFISCAT DE GUVERN. ATI DUS O POLITICA DE PARTID BLOC, V-ATI INDEPARTAT DE OAMENI".
   Toate cele de mai sus au fost aduse la cunostinta ziarelor bucurestene, administratiei, ONG-urilor si conducerii statului, in 29 martie 2005 (Ingeri cu fete murdare) si 5 septembrie 2005 (Pentru Ponta si TSD, solutia e tot "Revolutia"). Toti au tacut, in afara de Iliescu, Nastase si Ponta. Noi ne pregatim de alegeri.

Gheorghe Tanasescu
23 aprilie 2012
Baltimore,
Maryland, USA

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page