Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mesaj urgent se solidaritate si fraternitate
Va rugam sa trimiteti mesajul la toti cunoscutii.

Buna ziua,


Ma numesc Florin Cioara, am 61 de ani si impreuna cu sotia mea Georgeta si cu fiul nostru Marius locuim in orasul Québec, Canada. Marius are varsta de 35 de ani, este informatician si lucreaza pentru Revenu Québec.

 In luna ianuarie 2012 a dat peste noi un necaz foarte mare. L-am internat pe Marius la spital fiind intr-o stare foarte grava. Timp de aproape 10 zile nici un doctor nu a putut sa ne garanteze daca o sa scape cu viata, fiind considerat un pacient  intr-o situatie foarte critica. A fost diagnosticat cu  o boala de sange foarte rara si foarte grava. A inceput imediat un tratament de chimioterapie foarte intens si dupa 5 saptamani au reusit sa infraneze boala si sa-l stabilizeze. Dar pentru faptul ca doctorii nu pot garanta vindecarea completa a bolii prin chimioterapie, el are nevoie neaparat sa i se faca un transplant de maduva osoasa sau de celule stem (cellule souche, stem cell). Doctorii ne-au intrebat de ce origine suntem, ca sa caute donatii in tara respectiva, dar din pacate Romania nu face parte din ‘’Registrul public de donatori neinruditi’’, care este un registru international. Din aceasta cauza suntem nevoiti sa apelam la toti romanii care sunt stabiliti in Canada, USA, Europa si Australia, ca sa se inscrie ca donatori potentiali in registrele tarilor respective unde locuiesc. In acest moment, Marius  este in asteptarea unui donator compatibil de aproape 3 luni de zile si continua sa faca tratamentele de chimioterapie. Datorita faptului ca in acest registru nu sunt prea multe persoane inscrise ca donatori potentiali, sansele lui ca sa gaseasca pe cineva compatibil, la ora actuala, sunt de aproximativ 1 la 350 000. Noi, parintii, nu suntem compatibili decat cu 50%, deci noi nu putem sa-i dam.

Pentru Statele Unite adresa este urmatoarea:  http://marrow.org/Join/Join_the_Registry.aspx. Americanii accepta inscrieri pana la 60 de ani.

Suntem doi parinti disperati care va implora sa-l ajutati pe Marius si nu numai pe el, ci pe toti tinerii care asteapta o grefa de celule stem sau de maduva osoasa. Cu cat numarul donatorilor creste cu atat sansele bolnavilor de a ramane in viata sunt din ce in ce mai mari. De aceea va rugam sa transmiteti acest mesaj la toate rudele si la toti prietenii dumneavoastra (chiar si daca nu sunt romani), pentru ca sa faceti cunoscuta existenta si necesitatea acestui registru, care pentru foarte multi este ultima sansa. Nu cerem bani, doar solidaritate si fraternitate la mare necaz.

 Avem viata in sanga, ‘’Haideti sa dam viata’’ acum, in preajma sarbatorilor de Pasti !  

Doamne ajuta !

Familia Cioara (418) 622-2305 florin.cioara@videotron.ca
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page