Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Guvern: Gara de Nord va fi legata prin tuneluri de alte gari din Bucuresti


Bucuresti, 12 apr /Agerpres/ - Guvernul a adoptat miercuri, printr-o hotarare, Memorandumul de intelegere intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea in domeniul lucrarilor de infrastructura pentru modernizarea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de transport in zona Bucuresti, semnat la Bucuresti la 22 septembrie 2011.
Documentul prevede, printre altele, modernizarea infrastructurii feroviare a Bucurestiului si legatura prin tunel a Garii de Nord cu Gara de Sud si Gara Obor.
Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, se asigura cadrul juridic intre ministerele transporturilor din cele doua state, pentru cooperarea in regim de parteneriat public-privat direct si prin intermediul companiilor sub autoritate, din domeniul infrastructurii din zona Bucuresti.
Lucrarile vor include complexul Gara de Nord, cea mai importanta statie de cale ferata din cadrul sectoarelor romanesti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar IV si IX.
Zona Bucuresti va include toate echipamentele, facilitatile si elementele de infrastructura care corespund unei statii de cale ferata moderne, cu scopul de a simplifica si fluidiza traficul feroviar de la Chitila la Gara Bucuresti Progresul, legatura prin tunel spre Gara Obor si legatura prin tunel spre Gara de Sud, cu scopul de a transforma Gara de Nord dintr-o statie capat de linie intr-o conexiune directa.
Ministerele Transporturilor din Romania si Belgia vor contribui in mod direct cu suport executiv, tehnic si administrativ la implementarea acestui proiect, sprijinindu-se reciproc si asigurand schimbul de informatii necesar pentru realizarea Memorandumului de intelegere, in conformitate cu legislatia relevanta.
Prin eforturi comune, ministerele vor sprijini societatile aflate in subordinea lor in accesarea de fonduri, cu scopul de a implementa Memorandumul de intelegere, prin realizarea unei cereri de fonduri de la institutiile financiare internationale si prin crearea de valoare adaugata din terenurile care apartin statiilor de cale ferata, se mai arata in comunicat. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page