Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel din Romania - Matei are nevoie de ajutorul vostru


Numele meu este Pinte Nicolae Sabin, locuiesc in orasul Cavnic, judetul Maramures, sunt casatorit de trei ani, si am un copil, Matei Nicolae, in varsta de doi ani.
Din pacate, din cauza unor probleme aparute la nastere, Matei s-a nascut cu hemoragie cerebrala si a stat in incubator, sub observatie medicala, timp de cateva saptamani.
Pe masura ce timpul trecea, am observat ca Matei nu reactiona la fel ca si ceilalti copii, iar medicul de familie ne-a sfatuit sa plecam la Baia Mare pentru un consult de specialitate. Acolo i s-a pus diagnosticul de retard motor. Au urmat saptamani de chinetoterapie, dar Matei tot nu dadea semne ca ar fi mai bine. Am continuat sa cautam raspunsuri, sa aflam ce se intampla cu copilul nostru.
In mai 2011, Matei a fost internat, la Clinica de Neurologie Pediatrica din Cluj-Napoca. Timp de doua saptamani i s-au facut mai multe analize si investigatii. In urma acestora, medicii ne-au spus ca Matei are retard motor, encefalopatie infantila sechelara, dipareza spastica si retard psihic cu note autiste.
In prezent, noi traim din salariul meu de 600 de lei si din indemnizatia de crestere a copilului, din care trebuie sa platim chiria, gazul pentru incalzire, curentul, apa, mancarea… Pe langa toate acestea Matei are nevoie de medicamente, lapte, pampers, haine, si multe alte lucruri. In fiecare luna Matei trebuie sa faca 20 de zile de chinetoterapie, si sa faca tratament cu TONOTIL N si complexul B, dar din pacate distanta lunga fata de policlinica (30 de km), si lipsa banilor, fac imposibila continuarea tratamentului.
Medicii ne-au spus ca daca vom urma tratamentul asa cum este prescris si vom face chinetoterapia, Matei are sanse mari de recuperare. Dar din pacate, costurile mari  (pentru posibilitatile noastre financiare) ale tratamentului, sunt o piedica in calea recuperarii lui Matei.
Cei care pot si doresc sa ne ajute sa putem continua tratamentul lui Matei, o pot face donand in contul deschis la BRD:

RO50 BRDE 250S V544 3324 2500
Titular cont: Pinte Nicolae Sabin

Telefon de contact: Pinte Nicolae Sabin, 0753.151.001

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page