Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Donatie pentru elevii liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol


Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a donat, ieri, in cadrul unui proiect comun cu Primaria municipiului Chisinau, un lot de 20 de calculatore liceului cu predare in limba romana „Lucian Blaga” din Tiraspol.

Colectivul liceului din stanga Nistrului a primit donatia in cadrul unei ceremonii, desfasurate in incinta Primariei de la Chisinau, la care au participat Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, domnul Dorin Chirtoaca,  Primarul General al capitalei, domnul Marius Lazurca, Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, domnul Viorel Badea, Presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Senatului Romaniei, domnul Petre Guran, Directorul Institutului Cultural Roman „Mihai Eminescu” de la Chisinau.

Secretarul de stat Eugen Tomac a subliniat ca donatia se inscrie intr-o serie de gesturi care demonstreaza interesul legitim pe care statului roman il are pentru toti vorbitorii de limba romana, indiferent unde se afla. ”Traim cu speranta ca demnitatea si constiinta romanilor va fi si in casele oamenilor care locuiesc in Transnistria si vorbesc romana in soapta sau se tem sa se identifice ca romani”, a spus Eugen Tomac.

Primarul General al Chi?inaului, Dorin Chirtoaca si-a exprimat speranta ca lucrurile vor reveni la normalitate in stanga Nistrului, anuntand ca Primaria municipiului Chisinau intentioneaza sa acorde anul acesta cate 200 de mii de lei fiecarei scoli cu predare in limba romana din regiunea transnistreana.
La randul sau, Directorul Liceului “Lucian Blaga”,  Ion Iovcev, a multumit pentru cadoul primit si a mentionat ca, desi se afla in stanga Nistrului, nu se vor lasa niciodata umiliti si vor pastra valorile nationale si limba romana.  
 
Liceul ,,Lucian Blaga” de la Tiraspol este singura institutie de invatamant cu predare in limba romana din acest oras. In prezent, aici isi fac studiile peste 300 de elevi.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page