Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Galeria Plan B din Cluj participa în premiera la târgul de arta contemporana de la Bruxelles


Bruxelles, 10 apr /Agerpres/ - Galeria Plan B din Cluj va participa in perioada 19-22 aprilie la cea de-a 30-a editie a celui mai mare targ international de arta contemporana din Belgia, Art Brussels, a anuntat luni Institutul Cultural Roman (ICR) Bruxelles intr-un comunicat.
Art Brussels reuneste sub cupola celui mai mare spatiu expozitional din Bruxelles 182 galerii din intreaga lume. In cadrul editiei din acest an vor expune peste 2.000 de artisti internationali recunoscuti, dar si tinere talente.
Galeria Plan B va participa la categoria 'First call' si va prezenta la standul sau lucrari ale artistilor romani Ioana Batranu, Belu-Simion Fainaru, Adrian Ghenie, Ciprian Muresan, Navid Nuur, Miklos Onucsan si serban Savu. Pe pagina de internet a targului, www.artbrussels.be, poate fi vazuta deja o selectie din operele artistilor prezenti la editia din acest an a Art Brussels.
Deschisa in 2005 la intiativa lui Mihai Pop si Adrian Ghenie, Galeria Plan B a organizat pavilionul romanesc la bienala de la Venetia din 2007. In 2008 a deschis un spatiu expozitional permanent la Berlin, o premiera pentru o galerie romaneasca in strainatate. In 2009, a fost unul dintre initiatorii proiectului Fabrica de Pensule din Cluj, un exemplu de reconvertire a unui fost spatiu industrial in beneficiul artei contemporane.
Cu o reputatie de lider european in experimentarea celor mai indraznete forme de expresie artistica pe piata artei contemporane, Art Brussels este locul de intalnire a artistilor consacrati, care se bucura de o solida reputatie internationala, dar si a celor tineri, aflati la inceput de drum si cariera. Alaturi de targul de arta de la Köln, Art Brussels este una dintre cele mai cunoscute manifestari internationale dedicate artelor vizuale din Europa.AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page