Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Barcelona: cei patru tineri morti în incendiu erau români fara adapost, sustin autoritatile locale


Barcelona, 10 apr /Agerpres/ - Patru tineri romani, trei barbati si o femeie, si-au pierdut viata la Barcelona, in urma incendierii baracii in care locuiau, in cartierul Sant Martí din capitala catalana, anunta luni cotidianul El Pais, potrivit declaratiilor viceprimarului Barcelonei, Joaquim Forn. Acesta a spus ca, desi cei patru nu au fost inca identificati, este posibil ca acestia sa faca parte dintr-un grup de sapte romani despre a caror situatie stiau asistentii sociali de aproximativ o luna.
Incendiul s-a produs in jurul orei trei in dimineata zilei de luni, izbucnind pe o scara prin care se intra in baraca respectiva si sub care se aflau lemne si saltele, folosite de cei care locuiau acolo. Autoritatile locale sustin ca romanii au fost informati cu privire la posibilitatea de a fi ajutati sa revina acasa sau sa intre intr-un program de reinsertie sociala si pe piata fortei de munca, avand astfel acces si la conditii de cazare de urgenta, insa nu au dorit. Forn a aratat ca era vorba de persoane care isi castigau traiul adunand fier vechi si obiecte pe care incercau apoi sa le vanda.
Localnicii din apropierea baracii in care a izbucnit incendiul sustin ca acolo locuiau de mai multa vreme romani. Halele abandonate din cartierul Poblenou, din districtul Sant Martí, completeaza El Pais, sunt locurile in care stau zeci de familii, multe dintre care sunt de origine roma, si care nu au alt adapost. Locatia in care si-au pierdut vietile cei patru romani face parte dintr-un plan urbanistic local, in care lucrarile au fost insa inrerupte, in asteptarea iesirii din criza a sectorului imobiliar.AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page