Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Între Microfonul DESCHIS si Microfonul ÎNCHIS


Cei doi mari ai planetei - Presedintele Obama si Presedintele Medvedev -, stateau de vorba oficial deunazi, in fata Microfonului DESCHIS. Ei vorbeau despre ce poate auzi oricine, probabil despre cum sa-i fie omenirii mai bine. Cand acest fel de dialog s-a terminat, se cuvenea ca Microfonul sa fie INCHIS cumva de catre cineva, ca sa mai poata vorbi intre ei ce vor si cum vor. Nu stim din ce cauze insa, s-a intamplat ca Microfonul a ramas DESCHIS in continuare cateva clipe, timp suficient ca doua-trei vorbe sa faca un anume inteles si sa intre in circuitul media al intregii lumi. Nici vorba sa ma ocup eu aici de semnificatia politica a acestei intamplari. Are cine.
Treaba mea este alta. Sa spun ca Microfonul Real prin care ce zicem noi se aude-n cer la Dumnezeu si ce spune Dumnezeu se aude la noi, ca posibilitate inimaginabila de tehnica divina exista si functioneaza.  Domnul tine Microfonul DESCHIS, ca cele ce se aud dinspre noi sa fie marturie dreapta la judecata de pe urma. Chiar si cand credem noi ca am INCHIS Microfonul, in ceruri se aude. Nefiind microfon pentru a explica acest proces de transmitere-receptie pe timpul scrierii Sfintelor Scripturi, ni s-a facut cunoscut ca exista un INGER RAPORTOR al tuturor lucrurilor de aici, de o exactitate fara dubiu, pentru a putea sta din punct de vedere juridic. Microfonul prin care ne transmite Dumnezeu voia Lui este DESCHIS tot timpul. Noi insa avem libertatea - conform statutului de Liber Arbitru -, de a-l INCHIDE. Daca nu vrem sa auzim ce ne spune El, facem cumva un clic si intrerupem, cu ce urmari se stie. Intre noi, aici, poate fi ceea ce numim IN SPATELE USILOR INCHISE, sau IN DOSUL CORTINEI sau FARA MICROFOANE sau CAMERE de LUAT VEDERI INTERZISE etc., dar in relatia Dumnezeu-om, asa ceva nu lucreaza. Nu poate fi vorba de nici un fel de SCURGERI de INFORMATII voite sau din greseala facute, ci totul este - cum tot noi zicem -, LA SCENA DESCHISA si INREGISTRAREA sau FILMAREA este MARTURIE. Noi nu suntem in fata lui Dumnezeu doar cei din timpul CONFERINTEI de PRESA pe care o tinem oficial, structurata riguros pentru aparenta, ci suntem cei cu intreaga viata traita clipa de clipa.
Cu ocazia celor petrecute cu Microfonul DESCHIS si ramas DESCHIS si dupa ce trebuia INCHIS - dintre cei doi presedinti, mi-am adus aminte, si va spun si dumneavoastra tot doar spre aducere aminte, caci sunt convins ca stiti - , cum Dumnezeu este in control asupra mai marilor lumii si consfatuitorilor lor. Dincolo de zicerea de capatai a Bibliei "DUMNEZEU ESTE CEL CARE RASTOARNA SI PUNE PE REGI", ni s-a descoperit ca El este prezent acolo unde se pun la cale destinele popoarelor, avand in vedere destinatia vesnica a omului - Imparatia Cerurilor. Iata un text din Scriptura referitor la asa ceva. Daniel 10, 13: "Dar capetenia imparatiei Persiei mi-a stat impotriva douazeci si una de zile". Desigur, un sol ceresc se lupta cu imparatul Persiei sa-l convinga la ceva bun. El putea, ca putere, sa-l oblige din prima clipa sa faca asa cum zice el, dar nu este modalitatea divina de a lucra prin forta, ci prin convingere, prin constientizare. Sunt nenumarate exemple in Biblie ca fiinte ceresti nevazute, sunt prezente in marile consilii, la nivelurile cele mai inalte ale lumii, unde se dezbat probleme de capatai pentru a indruma spre bine. Ar fi o copilarie sa credem ca la intrevederea de care am amintit dintre presedintii Obama si Medvedev, erau doar ei si eventual traducatorul sau tehnicianul de mai in spatele salii care sa DESCHIDA si sa INCHIDA Microfonul. La o discutie de asa insemnatate, ingeri veniti de la tronul de slava al lui Dumnezeu cu misiune de MARTURIE erau de fata.
Pe aceasta idee, un poet de Limba Engleza sau Franceza - nu mai stiu exact, a facut in stilul sau un apel membrilor Natiunilor Unite - considerat cel mai inalt forum al planetei -, rugandu-i sa-L lase pe Isus sa vorbeasca acolo in plenul marilor dezbateri, pentru ca El este acolo, nu doar si acolo, ci mai ales acolo. In versiune romaneasca acest apel ar suna cam asa:

Lasati-L sa vorbeasca

In sala cea mare a pamantului
Unde destinele rasar din puterea cuvantului
Acolo unde popoarele planetei se strang    
Spre-a plamadi mangaiere celor ce plang,
Acolo unde reprezentantii lumii cauta spre maine
Sa faca rost de pace si paine,
Asupra marilor harti aplecati
Trudind ca toti sa se numeasca frati,
Incercand sa stearga sau sa puna hotare
Strigandu-si lacrima si dreptul fiecare,
Acolo, la rascrucea gandurilor omenirii
Unde dorintele-s mai tari ca posibilul firii
Si dorul de liber isi flutura fiece steag
Chiar cand asuda fruntea marelui areopag,
Acolo, e un sol venit din cer
Din stele coborat al pacii mesager
Acolo, printre randuri si langa fiecare
Ce-si sangera inima in dreapta cautare
Sta nevazut si trist si tace si asteapta
Si cumpana o stie de-i dreapta sau nedreapta
Si numai El mai poate s-aduca rezolvare
Cand lumea-n intunerec isi bajbaie carare.

Voi natii adunate in sala grandioasa
Cu fruntile plecate-n povara ce v-apasa
De vreti ca libertatea si pacea sa domneasca,
ISUS ESTE ACOLO, LASATI-L SA VORBEASCA!Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page