Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Peste 30 de persoane protesteaza, în Piata Victoriei, împotriva privatizarii Cupru MinBucuresti, 6 apr /Agerpres/ - Peste 30 de persoane participa, de la ora 16.00, in Piata Victoriei din Bucuresti, la mitingul organizat de Asociatia PROVULCAN - Abrud, impotriva privatizarii Cupru Min SA Abrud, potrivit organizatorilor actiunii de protest.
Purtand pancarde pe care este scris 'Nu privatizarii energiei electrice!', 'Sanatate pentru toti, nu doar pentru mafioti!', protestatarii scandeaza lozinci precum: 'Demisia!', 'Jos Guvernul!', 'Romania, trezeste-te!', 'Ole, ole,ole, pentru un pahar de vin ati vandut si Cupru Min!'.
'Potrivit Constitutiei Romaniei, resursele naturale de orice natura trebuie exploatate in interesul national si nu pot fi instrainate. De aceea, dorim sa semnalam pericolul reprezentat de contractele semnate de catre stat cu diversi terti. Pentru ca in aceste documente exista clauze secrete, cerem ca astfel de contracte sa fie interzise. De asemenea, solicitam ca organele in drept sa se autosesizeze in directia cercetarii persoanelor implicate in evaluarea Cupru Min', a declarat Luiza Volf, presedintele Asociatiei PROVULCAN - Abrud, care a precizat ca la actiunea de protest participa peste 30 de persoane.
Luiza Volf a subliniat, totodata, ca se asteapta ca noul ministru al Mediului sa dea dovada de mai multa competenta in gestionarea acestui sector al economiei.
'In ceea ce priveste Justitia, vreau sa mentionez ca, in ciuda coruptiei existente in sistem, pe partea problemelor de mediu judecatorii isi fac in general datoria', a mai spus presedintele Asociatiei PROVULCAN - Abrud.
Potrivit organizatorilor, mitingul de protest din Piata Victoriei se va incheie la ora 18.00, fiind urmat de un mars, intre orele 18.00 si 19.00, pe Calea Victoriei. Protestatarii vor face o oprire de cinci minute pe trotuarul de vis-a-vis de Ministerul Economiei, actiunea urmand sa se incheie in fata Atheneului Roman. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page