Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A doua zi a seminarului “Informatie – Mesaj – Atitudine”


In cea de-a doua zi a lucrarilor seminarului „Informatie – Mesaj – Atitudine”, participantii s-au intalnit cu jurnalistii Robert Turcescu, realizator emisiuni B1TV, George Damian, redactor la ziarul “Puterea”, Gabriel Basarabescu, realizator emisiuni Radio Romania, Cezar Ion, Director Televiziunea Romana si doamna Nicoleta Eucarie, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

George Damian a dezbatut, alaturi de tinerii participanti, pe marginea impactului pe care transformarea media o are la nivelul societatii si modul in care aparitia noilor mijloace de influenta determina modelarea perceptiei asupra subiectelor de care aceasta este preocupata.

Domnul Gabriel Basarabescu, realizator emisiuni Radio Romania, a facut o paralela intre jurnalismul radio si bloggiing, lansand participantilor propunerea unei colaborari intre emisiunea “Matinal de Weekend” pe care o modereaza si tinerii din Republica Moldova, materializata prin dezbateri pe marginea subiectelor din actualitatea acestui stat.

In cadrul interventiei sale, domnul Robert Turcescu, a prezentat nevoia respectarii principiilor clasice ale jurnalismului, exprimandu-si ingrijorarea in legatura cu aparitia unui nou tip de jurnalist care, utilizand noutatile tehnologiei, nu mai livreaza materiale autentice si originale. El a impartasit tinerilor experiente inedite din cariera sa si a indemnat participantii sa-si stabileasca tinte tot mai inalte, abordand fiecare subiect cu responsabilitate.

Domnul Cezar Ion, Director TVR, a facut o incursiune in presa anilor ’90, abordand, prin comparatie, prioritatile din media de atunci si cele din prezent. Jurnalistul le-a recomandat tinerilor sa accepte ierarhia ca forma de organizare a activitatii daca isi doresc ca bloggingul sa devina o putere.

Doamna Nicoleta Eucarie, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie si-a exprimat bucuria pentru faptul ca majoritatea celor care solicita cetatenie romana o fac din convingeri sincere, nu doar pentru a obtine un pasaport care le asigura liberul acces in Uniunea Europeana. Raspunzand mai multor intrebari ale participantilor privind perioada indelungata de redobandire a cetateniei, doamna Nicoleta Eucarie a detaliat traseul de parcurs al unei cereri, explicand necesitatea a cel putin opt luni pentru solutionarea acesteia. In ceea ce priveste afacerile ilegale cu cetatenie romana, doamna Nicoleta Eucarie a facut apel la corectitudine, indemnand tinerii sa faca publice, prin intermediul blogurilor pe care le administreaza, cazurile de coruptie, ajutand astfel la eradicarea acestui fenomen periculos.

Maine, participantii la seminarul “Informatie – Mesaj – Atitudine”, organizat de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, vor discuta cu jurnalistii Emil Hurezeanu, Radu Gaina, realizator TVR, Maria ?oghina, membru al Consiliului de Administratie Radio Romania, Bogdan Gavrila, CRSC si doamna Doina Melinte, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page