Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Prima zi a lucrarilor seminarului “Informatie – Mesaj - Atitudine”Bloggerii din Republica Moldova, reuniti la Poiana Brasov in cadrul seminarului “Informatie – Mesaj - Atitudine”, au discutat, in prima zi a lucrarilor, cu domnul Dorin Matei, redactor-sef al revistei “Magazin Istoric”, domnul Marian Voicu, senior editor TVR si domnul Dan Dungaciu, Director al Institutului de Relatii Internationale al Academiei Romane. 
In cadrul festivitatii de deschidere, Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, a subliniat importanta unor astfel de intalniri in vederea consolidarii cooperarii bilaterale, astfel incat mesajele statului roman sa fie corect interceptate de romanii din Republica Moldova.
Domnul Dorin Matei, redactor-sef al revistei „Magazin Istoric”, a prezentat tinerilor participanti elemente de istorie, presa si constiinta nationala, subliniind importanta respectarii regulilor si principiilor clasice ale jurnalismului.

In cadrul interventiei sale, domnul Marian Voicu, senior editor TVR,  a initiat o dezbatere pe marginea rolului mass-media in formarea si dezvoltarea societatii civile, indemnand tinerii sa constientizeze ca abordarea subiectelor legate de identitatea romanilor din Republica Moldova si furnizarea unor informatii corecte este o prioritate pentru cetatenii din acest stat

Domnul Dan Dungaciu, Director al Institutului de Relatii Internationale al Academiei Romane, s-a referit la perspectivele de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana, analizand contextul global, regional si cel intern. Acesta i-a chemat pe tineri sa fie mai prezenti in spatiul public al Republicii Moldova, impunandu-se in calitate de formatori de opinie.

Astazi, in cea de-a doua zi a lucrarilor, participantii vor discuta cu jurnalistii Robert Turcescu, realizator emisiuni B1TV, George Damian, redactor la ziarul “Puterea”, Gabriel Basarabescu, realizator emisiuni Radio Romania, Cezar Ion, Director TVR si doamna Nicoleta Eucarie, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

Seminarul “Informatie – Mesaj - Atitudine” este organizat, in perioada 5-8 aprilie, de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu  Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page