Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Senatul a ratificat cel de-al doilea Protocol semnat între România si Republica Moldova


Bucuresti, 3 apr /Agerpres/ - Plenul Senatului a aprobat luni proiectul de lege privind ratificarea celui de-al doilea Protocol Aditional la Acordul semnat intre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Moldova, privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova.
In favoarea ratificarii Protocolului s-au exprimat 90 de senatori, nefiind exprimate voturi impotriva sau abtineri.
In timpul sedintei de plen, presedintele Comisiei pentru politica externa din Senat, Titus Corlatean (PSD), a declarat ca tema sprijinirii obiectivelor europene ale Republicii Moldova este una de 'interes national' pentru Romania.
'Este o tema de interes national. Sprijinirea obiectivelor europene ale Republicii Moldova, avand ca finalitate o viitoare integrare europeana a acesteia, precum si un parteneriat fratern constituie obiective strategice ale Romaniei. Este vorba de un proces extrem de important, cu impact nu numai economic, ci de ordin strategic - respectiv interconectarea retelelor de infrastructura energetica si gaz. Acest proiect este realmente strategic. Senatorii PSD vor vota pentru ratificarea acestui proiect', a spus Corlatean.
La randul sau, presedintele Comisiei romanilor de pretutindeni din Senat, Viorel Badea (PDL), a declarat ca ratificarea proiectului reprezinta un pas spre 'intrarea in normalitate in relatia noastra cu Republica Moldova'.
'Acest proiect este necesar atat pentru vecinii nostri, cat si pentru noi. Ii felicit, in numele cetatenilor romani din Republica Moldova, care au asteptat cu mare interes semnarea acestui proiect, pe colegii care au votat ratificarea acestuia. Sunt convins ca vom mai avea si alte initiative si vom continua pe acest drum, pentru ca, din punctul nostru de vedere, relatia cu Republica Moldova este cu mult mai mult decat relatia pe care o avem cu alte state', a afirmat Badea.
Proiectul de ratificare a celui de-al doilea Protocol Aditional semnat intre guvernele Romaniei si Republicii Moldova a fost adoptat si de Camera Deputatilor, Senatul fiind in acest caz Camera decizionala. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page