Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ion Lucian a fost înmormântat la Cimitirul Bellu cu onoruri militare


Bucuresti, 3 apr /Agerpres/ - Peste 300 de persoane, rude, colegi de teatru, prieteni si oameni simpli, si-au luat marti ramas bun de la actorul Ion Lucian, care a fost inmormantat in aplauzele celor prezenti, pe Aleea Artistilor de la Cimitirul Bellu.
Actorul a fost inmormantat cu onoruri militare.
Cornel Todea, directorul Teatrului Ion Creanga, institutie infiintata de maestrul Ion Lucian, a declarat ca ii este greu sa vorbeasca la trecut "despre o persoana care a ctitorit institutii teatrale".
"Cand spui Ion Lucian, te gandesti despre cine vorbesti: actorul, regizorul, creatorul, constructorul sau profesorul. (...) Niciodata nu am putut sa ma gandesc ca Ion Lucian va face pasul spre eternitate si de aceea imi este foarte greu acum sa fac aceasta rememorare. Este greu sa vorbesti la trecut despre o persoana care a ctitorit institutii teatrale si a marcat istoria teatrului romanesc cu niste interpretari de neuitat", a declarat pentru AGERPRES Cornel Todea.
Actorul Ion Haiduc a spus ca Ion Lucian "este actorul cu cei mai multi spectatori din tara".
Si actorul Sebastian Papaiani si l-a reamintit pe Ion Lucian despre care a spus ca i-a facut placere sa construiasca teatre, sa lucreze cu tinerii viitori actori.
Regizorul Geo Saizescu a spus ca l-a cunoscut pe Ion Lucian si ca acesta era "un om care merita sa fie iubit", caracterizandu-l ca fiind "un munte de bunatate".
Directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, si l-a amintit pe Ion Lucian ca fiind "un om fundamental foarte bun", dovada cea mai clara fiind aceea "ca numai un om bun poate iubi atat demult copiii, incat toata viata sa si-o dedice copiilor si spectacolelor pentru copii".
La slujba de inmormantare au fost prezenti, printre altii, Nicu Alifantis, Marin Moraru, Virgil Iantu, Geo Saizescu, Ion Haiduc, George Mihaita, Sebastian Papaiani, Cornel Todea, Cristian Sofron, Radu F. Alexandru.
Actorul Ion Lucian a fost inmormantat pe Aleea Artistilor langa Emil Hossu, Cristian Paturca si Tatiana Stepa. Ion Lucian a murit pe 31 martie la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page