Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

(Corespondenta) Expozitie de icoane pictate pe pietre de râu la Casa Româneasca din Uzdin, Serbia


Uzdin, 3 apr - Trimisul special al Agerpres, Florian Copcea, transmite: La Casa Romaneasca din Uzdin, Serbia, a avut loc, marti, vernisajul unei expozitii de icoane pictate pe pietre de rau.
Directorul respectivului asezamant de cultura, Vasile Barbu, a declarat pentru AGERPRES ca manifestarea face parte din programul dedicat sarbatorilor Pascale, fiecare pictura fiind inspirata din Sfanta Scriptura.
'Expozitia este unicat in spatiul nostru. Pana acum asa ceva nu s-a mai vazut. Interesant este ca fiecare locuitor al asezarii vine sa se minuneze de ceea ce s-a putut face pe banalele pietre culese din vadurile unor cursuri de apa', a subliniat Vasile Barbu.
El a precizat ca autoarea acestor icoane, Marina Dolama, romanca din Belgrad, este un artist desavarsit, care a dat viata unor pietre, utilizand culori in ulei. Sfintii sunt zugraviti in functie de formele pietrelor, lucru care le scoate in evidenta si mai bine chipul.
'Sunt pietre pe care sunt pictate si anumite scene biblice si care parca vorbesc despre ceea ce s-a intamplat in timpuri stravechi, despre credinta noastra intru Iisus', a mai subliniat Vasile Barbu.
In context, liderul romanilor din Voivodina a indicat ca expozitia va fi itineranta prin satele romanesti pe o perioada de 30 de zile, dupa care fiecare piesa va fi donata gratuit cadrelor didactice din scolile romanesti din Serbia. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page