Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Memorandumul FMI cu România: Deteriorarea conditiilor în Europa afecteaza redresarea economica


Washington, 3 apr /Agerpres/ - 'Redresarea Romaniei continua, dar perspectiva s-a redus din cauza deteriorarii conditiilor in Europa', se arata in Memorandumul privind politicile economice si financiare al Romaniei publicat luni pe site-ul Fondului Monetar International (FMI), alaturi de Scrisoarea de intentie si Memorandumul tehnic de intelegere trimise de Romania institutiei financiare de la Washington.
Autoritatile de la Bucuresti estimeaza ca in 2011 cresterea a fost de aproximativ 2,5%, mai ridicata decat s-a prognozat anterior, datorita productiei agricole ridicate si a exporturilor solide. 'Dar incetinirea in Europa va constitui o frana in calea redresarii dar aceasta evolutie va fi partial compensata de cresterea absorbtiei fondurilor europene si de redresarea graduala a cererii interne', se arata in documentul publicat pe site-ul FMI.
Imbunatatirea administrarii taxelor si lupta impotriva evaziunii fiscale sunt elementele cruciale ale strategiei Romaniei de crestere a veniturilor, urmand a fi implementat un plan de reducere a numarului de companii inregistrate ca platitoare de TVA cu 20%, intre septembrie 2011 si 2012, prin masuri administrative.
Consiliul Director al Fondului Monetar International a aprobat luna trecuta cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, dar a avertizat totusi ca este nevoie de continuarea angajamentelor fata de reformele economice pentru a face fata incertitudinilor actuale si a extinde potentialul de crestere. Odata cu aprobarea celei de-a patra evaluari a acordului de tip preventiv cu Romania, boardul FMI a pus totodata la dispozitia Romaniei o noua transa de 430 milioane DST, aproximativ 500 milioane de euro. Cu noua transa, Romania are la dispozitie de la FMI 1,78 miliarde DST, aproximativ doua miliarde de euro. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page