Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Declaratie româno-israeliana privind cooperarea în domeniul politienesc


Bucuresti, 28 mar /Agerpres/ - Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, si ministrul israelian al Securitatii Publice, Yitzhak Aharonovitch, au semnat luni la Ierusalim o declaratie comuna privind intensificarea cooperarii in domeniul politienesc.
Conform documentului, prioritatile de actiune ale celor doua ministere sunt reprezentate de combaterea criminalitatii organizate, combaterea migratiei ilegale, a traficului de fiinte umane si a traficului de droguri.
Astfel, s-a convenit modificarea Acordului bilateral privind cooperarea in combaterea traficului ilicit si abuzului de droguri si substante psihotrope si a altor infractiuni grave, semnat la Ierusalim, pe 17 iulie 2001, in sensul actualizarii acestuia si includerii unor noi domenii de cooperare de interes comun, se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor remis marti.
Tot luni, Gabriel Berca a avut o intrevedere cu Avigdor Lieberman, ministrul Afacerilor Externe din Israel, in cadrul careia a reiterat interesul partii romane pentru constituirea unei retele regionale de asistenta in situatii de urgenta, care sa cuprinda tarile din vecinatatea geografica a Israelului, inclusiv Romania. De asemenea, cei doi oficiali au agreat necesitatea intensificarii colaborarii in domeniul economic.
"Israelul este principalul nostru partener comercial in Orientul Mijlociu; avem o cooperare importanta in domeniul apararii si impartasim opinii similare in dosare regionale de interes reciproc", a afirmat Berca.
Marti, in cea de-a doua zi a vizitei in Israel, ministrul Berca a depus o coroana de flori la Muzeul Holocaustului si a avut o intalnire cu reprezentantii Politiei orasului Ierusalim. Ministrul Administratiei si Internelor este insotit in vizita oficiala de seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, chestor-sef de politie Marian Tutilescu. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page