Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Basescu: Se lucreaza la modificarea documentatiei de licitatie pentru reactoarele nucleare


Bucuresti, 27 mar - Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Seul, ca in momentul de fata se lucreaza la modificarea documentatiei de licitatie pentru construirea de catre Romania a inca doua reactoare nucleare, afirmand ca licitatia ar putea fi demarata in a doua parte a acestui an.
"Interes exista in mod categoric. Problema pe care noi o avem acum este ca in urma accidentului de la Fukushima se lucreaza la modificarea documentatiei de licitatie, ceea ce face ca aceasta documentatie sa fie gata abia in luna aprilie. Am speranta ca va fi aprobata de CNCAN, undeva pana la sfarsitul lunii mai, astfel incat pana la sfarsitul verii sa se poata face caietul de sarcini si lansata licitatia undeva in partea a doua a anului", a spus Basescu, intrebat daca la Summitul privind Securitatea Nucleara au fost exprimate interese privind investitiile altor tari in realizarea de catre Romania a inca doua reactoare nucleare.
Seful statului a precizat ca, in urma accidentului de la Fukushima, se vor adauga noi elemente de siguranta pentru functionarea reactoarelor.
"Reactoarele 1 si 2 (de la Cernavoda - n.r.) nu raman asa cum sunt. Trebuie sa le imbunatatim nivelul de siguranta, luand in consideratie si o situatie de neimaginat dupa tehnicieni. Trebuie sa ne imaginam ce e mai rau", a completat Basescu. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page