Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

UN ROMÂN PROPUS PENTRU NOBEL. CARTILE PARADOXALE ALE LUI FLORENTIN SMARANDACHE.(Continuare din editia precedenta)

In Statele Unite, urmeaza studii de perfectionare in matematica, informatica si educatie, la Arizona State University (Tempe) (1991), Pima Community College (Tucson) (1995), University of Phoenix (Tucson) (1996); obtine si un Masterat in Informatica; studii postdoctorale la New Mexico State University (Las Cruces) (1998), University of New Mexico (1998, 1999), National Science Foundation (Chautauqua Program, University of Texas, Austin) (1999), si Los Alamos National Laboratory (Educational Networking Support Program) (Gallup) (1999). In iunie-iulie 2009, lucreaza ca profesor cercetator vizitator la Air Force Research Laboratory in Rome, NY, SUA.
Iar intre 15 mai - 22 iulie 2010, ca profesor cercetator la ENSIETA (Brest, Franta).
Activitate: A participat, ca elev si student, la olimpiade scolare de matematica, obtinand premii si mentiuni locale si nationale (1967-1974) si a condus cercuri de matematica, in liceu si la universitate; a participat la Olimpiada studenteasca “Traian Lalescu”, Cluj-Napoca (1977); a participat la diverse sesiuni stiintifice, pentru studenti, in Craiova si Iasi (1978-1979); a pregatit si selectionat echipa elevilor marocani (Rabat), pentru Olimpiada Internationala de Matematica din Paris (1983).
Profesii: In perioada 1982-1984, este profesor cooperant in Maroc, predand matematicile in limba franceza (Lycée Sidi El Hassan Lyoussi din Sefrou). Revine in tara, continuand activitatea didactica; profesor la Liceul “Nicolae Balcescu”, din Craiova (1984-1985). In anul 1986, nu poate obtine viza de iesire din tara, pentru a participa la Congresul International al Matematicienilor, de la Universitatea din Berkeley (California) si face greva foamei; publica o scrisoare de protest in Notices of the American Mathematical Society (Providence, RI), in care solicita libertatea de circulatie a oamenilor de stiinta; se intereseaza de soarta sa Dr. Olof G. Tandberg, secretar la Academia de stiinte din Stockholm, care ii telefoneaza din Bucuresti. In perioada anilor 1986-1988, Inspectoratul scolar Judetean Dolj nu-i mai acorda post, din motive politice, fiind obligat sa supravietuiasca din meditatii. In toamna anului 1988, obtine, cu greutate, un pasaport de turist pentru Bulgaria. De aici, trece in Turcia, unde cere azil politic. Este detinut in lagarele de refugiati politici din Istanbul si Ankara (1988-1990).

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page