Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1028)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Cu toate ca realizez repercursiunile, continui sa fiu in contradictie cu "lumea reala". Asta din respect pentru Legea lui Thumb -The Law of Thumb, care stipuleaza "ca cineva care gandeste logic, este un contrast al lumii reale. (Somebody who thinks logically is a contrast to the real world). Desi logica a devenit o notiune disparuta efectiv din arsenalul comportamentului uman, aceasta rubrica si modesta noastra publicatie va continua sa promoveze adevarul-logica, fara eufemisme si menajamente la adresa celor reponsabili de inadmisibila stare in care a ajuns omenirea, inclusiv TARA stramoseasca, aflate intr-o avansata stare de degradare economica, materiala si morala, in pragul iminentului colaps, din cauza calitatilor inexistente ale factorilor decizionali si a unei polici infantile in toate domeniile vietii sociale, a celor care au urmarit in exclusivitate posturile natiunii si nu binele ei.
 Fiind constient ca adevarul ramane o perceptie individuala asupra fenomenelor inconjuratoare, perceptie dependenta in exclusivitate de parametrii educationali, intelectuali, morali, spirituali etc. vom continua sa ramanem ardenti sustinatori ai postulatului lasat posteritatii de scriitorul englez George Orwell, pseudonimul lui Eric Arthur Blair, care spune ca "in epoca minciunii universale, a spune adevarul este un act de curaj".
Deci, daca sunteti in cautarea adevarului uman - cel absolut fiind apanajul strict al Divinitatii - paginile Clipei va stau la dispozitie, desi, asa cum v-am mai atentionat in nenumarate ocazii, una dintre cele mai importante voci ale literaturii americane, poeta, scriitoarea si eseista Flannery O’Connor,  incetata din viata, nedrept de timpuriu, la numai 39 de ani, ne-a familiarizat cu urmatoarea cerebrala filosofie: "Inclin sa cred ca exista tot felul de adevaruri, al meu, al tau, al lui etc. Dar in spatele tuturor adevarurilor exista unul singur; acela ca nu exista nici un adevar".
M-am gandit, in nenumarate ocazii, ca trebuie sa existe o ratiune care depaseste puterea de intelegere a multora dintre noi, ca cea mai serioasa institutie americana de Intelligence, cladire care adaposteste crema inteligentei mondiale, elita celor dispusi sa-si sacrifice viata pentru linistea noastra si a zbuciumatei noastre planete, persoane fluente in lexicuri de care multi dintre dumneavoastra nici n-ati auzit, locata pe parcela 22-3-01-00-40 din pitoreasca localitate McLean, Fairfax County, statul Virginia, are pe frontispiciu un citat Biblic, regasit in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 8, versetul 32: "Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi - elibera". (And ye shall know the truth, and the truth shall make you free). Pana vom vedea care adevaruri le vom cunoaste, filosoful german Arthur Schopenhauer, in opera sa fundamentala, "Lumea ca vointa si reprezentare”, considerata ca o expresie a pesimismului absolut, ne familiarizeaza cu ideea ca toate adevarurile trec prin trei stagii. In primul stagiu este ridiculizat. In stagiul al doilea este opus cu violenta. In stagiul al treilea este acceptat ca fiind evident. (All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident). Raman convins, dupa o experinta de viata care a depasit 7 decenii, ca adevarul nu a fost niciodata acceptat, nu este acceptat si nu va fi acceptat, de cei care in exclusivitate datorita sansei si fara etalarea niciunei virtuti speciale, au ajuns sa conduca destinele mapamondului, inclusiv ale tarii stramosesti.
 Domeniul politic, indiferent de coloratura lui, infestat de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii, se conduce dupa un percept de sorginte comunista, desprins din operele lui Vladimir Ilici Ulianov, cunoscut si sub numele de Vladimir Ilici Lenin, percept devenit postulat de conducere a tuturor guvernelor si politicienilor lumii, indiferent de pretinsa lor orientare politica. Revoltator este faptul ca nimeni n-a avut curajul si taria morala sa-l mentioneze !!! Iata ce ne-a lasat Vladimir Ilici Lenin: "O minciuna spusa cu regularitate, de multe ori, la scurte intervale, devine adevar". (A lie told often enough becomes the truth). Deci, dragilor, cat timp nu vom realiza ca  suntem si sunteti mintiti si nu vom avea curajul sa ne exprimam public nemultumirea, sansele de a schimba ceva din haosul generalizat in care ne aflam, sunt egale cu solutia banala din matematica, adica nule. Pana si la Cal State Fullerton se invata ca inegalitatile sociale vor duce la revolutia celor 99%,  impotriva celor 1%  !!! Personal, am convingerea ferma ca toate miscarile “Occupy……………”, care au transformat marile orase americane in adevarate Bantustane, au girul conducerii superioare de “stat si de partid.”
Dar cum presa este subordonata in marea ei majoritate, intereselor unui singur partid, iar stirile in proportie de peste 80% sunt rodul “comenzilor” venite din partea anumitor grupuri de interese, cunosc ca adevarul lor, nu coincide cu adevarul meu, cu adevarul adevarat. Familiar, printre altele si cu operele lui Moses Mordecai Karl Levi, cunosc din "Teoria Revolutiei”, ca un popor ajunge la stare de revolta si nemultumire sociala, atunci cand este lipsit de cele mai elementare mijloace de proprietate. Deci, politica preconizata de actuala conducere, nu poate duce decat intr-o singura directie. Nu trebuie PhD-uri, de la Universitati celebre sau unele inexistente sa realizati directia spre care se tinde.
Pana ce sa ne dumirim, suntem alimentati zilnic, cu cele caracterizate magistral de politicianul Benjamin Disraeli, fost prim-ministru al Marii Britanii: minciuni, minciuni gogonate si statistici, care sunt de regula folosite pentru a minti populatia. (There are three kind of lies: lies, damn lies and statistics. Statistics are commonly use toile to the people.)
Astazi, Sambata, Martie 24, 2012, cand va scriu acest Stanley Kramer, la radio se anunta nonsalant ca in Maria Britanie gallonul de benzina ajunge la 10 dolari. Niciun cuvant de faptul ca Marea Britanie are un sistem impecabil de transport in comun, nu inexistent ca al nostru, distante mici, nicio vorba de masinile care au o cilindree in jur de 1000 cm3, nu Panzere de 5000cm3 ca la noi si nici un cuvant ca unii dintre noi conduc la serviciu  peste 200 mile pe zi. Deocamdata, suntem pregatiti mental pentru o noua escaladare a preturilor la combustibil, urmata de restul produselor. Nu se spune nimic despre faptul ca aceasta escaladare putea fi oprita, daca mesianica administratie ar fi luat masurile logice care se impuneau, Statele Unite al Americii avand rezerve petroliere, mineraliere si de gaze, mult superioare celor existente in Orientul apropiat. Dar despre aceasta, daca mai sunt printre dumneavoastra, in viitorul Stanley Kramer.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page