Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Hora Unirii în jurul Colosseumului / Românii sunt invitati sa participe la "Ziua Mondiala Împotriva Rasismului"

Hora Unirii in jurul Colosseumului / Romanii sunt invitati sa participe la "Ziua Mondiala Impotriva Rasismului"
Romanii din capitala Italiei sunt invitati sa participe la evenimentul “Catena Umana”- manifestatie impotriva tuturor formelor de discriminare, organizata de UNAR- Biroul National Antidiscriminare Rasiala. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale Impotriva Rasismului si va avea loc pe 21 martie, incepand cu ora 10:30, in 35 de orase din Peninsula.

ARI (Asociatia Romanilor din Italia)- partener oficial UNAR si co-roganizator al evenimentului ii invita pe toti romanii din capitala sa se alature manifestantilor, care se vor reuni intr-o adevarata hora in jurul Colosseumului, la Roma.

“Acum mai mult ca oricand, romanii ar trebui sa participe la eveniment, fiind cea mai numeroasa comunitate si implicit, cea cu problemele cele mai numeroase. Desi este o zi lucratoare, propun si cer conationalilor si membrilor asociatiei noastre sa fie alaturi de noi. Ii invit pe aceasta cale si pe ceilalti reprezentanti ai asociatiilor romanesti sa sprijine initiativa”- ne-a declarat Eugen Terteleac, presedinte ARI.


“Asociatia Romanilor din Italia este inscrisa in registrul UNAR al Asociatiilor care combat discriminarea rasiala”, a mai precizat Eugen Terteleac.

Evenimentul “Catena Umana” va fi organizat in 35 de orase din Italia: participantii vor inconjura tot atatea monumente, sloganul manifestatiei fiind “No a tutti i razzismi”.

Mai multe detalii AICI

Presedintele ARI ii invita in primul rand pe romanii din Roma, pe 21 martie, la evenimentul de la Colosseum, care va fi inconjurat de un "lant uman": "Un eveniment similar a fost organizat de ARI anul trecut in august, cu ocazia Festivalului Callatis, cand am organizat o "Hora a Unirii" demna de Guiness Book, in jurul Insulei Tiberina de la Roma. Pe 21 martie va fi o "Hora a Unirii" in jurul Colosseumului. Vom incerca sa le dam tuturor participantilor romani tricouri cu inscriptia Romania, asa cum am facut la evenimentul de anul trecut."


Mai jos, cateva fotografii de la "Hora Unirii" in jurul Insulei Tiberina, din 14 august 2011, organizata de ARI in cinstea celor 150 de ani de la Unitatea Italiei.

http://www.gazetaromaneasca.com/utile/agend-/2893-romanii-sunt-invitai-s-participe-la-ziua-mondial-impotriva-rasismului.html

Associazione dei Romeni in Italia

------------------------------------------------------------------------

Via del Fringuello, 50 A, Roma

Tel. / Fax. +39 06263162

www.associazionedeiromeni.it

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page