Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CERERE DE SPONSORIZAREPENTRU DOUA OPERATII
TRAUMATISM CRANIO-CEREBRAL
 
Suma totala pentru cele doua operatii a fost de
20.000 EURO,

dintre care :
-         14.000 EURO imprumutati de la rude, cunostinte, prieteni pana              la obtinerea sponsorizarilor necesare
si
-            6000 EURO, bani personali.

Din sumele imprumutate de 14.000 EURO, am primit deja 8150 EURO. Sumele primite in peste 2 ani de zile au fost in mare parte de la persoane modeste care au inteles situatia. Detinem lista completa, daca se doreste vom arata numele persoanelor.
 Suma restanta  in urma a doua operatii de Traumatism Cranio Cerebral, Hematom Subdural Acut suferite de studentul roman Theodor Constantinescu, masterand in Vietnam, dupa Inginerie Automatica in Romania este de 5450 EURO.
 
Ma numesc Vali Constantinescu, locuiesc in Bucuresti, strada Theodor Sperantia nr. 137, Bloc 84, etajul 6, apartament 25, sector 3
Sunt mama a 4 copii – 3 baieti si o fata.

Incerc de trei ani de zile sa obtin o sponsorizare cu o suma extrem de mica fata de alte cereri similare prin
fundatii, societati mari, cunoscute, sau prin diverse emisiuni TV care fac astfel de lucruri si nu am reusit sa obtin nici un banut pe aceasta cale, oricate scrisori nominalizate am trimis.

Am scris catre Federatia Romana de Fotbal, dorind sa-i aduc la cunostinta in mod special fotbalistului Chivu, dar nu am primit nici un raspuns. Nu am reusit sa dau de o adresa a fotbalistului.
Trecand prin acelasi chinuri si fizice si banesti, fotbalistul Chivu, poate, ar intelege, altfel cazul ...

In 01 octombrie  2008, Theodor Constantinescu, primul meu copil, aflat la un master in Hanoi - Vietnam a suferit un grav accident de motocicleta in urma caruia a suferit un Traumatism Cranio-Cerebral (TCC), Hematom Sub Dural Acut.

Nu puteam sa-mi las copilul singur, pe un pat de spital, la 15.000 Km distanta, cu doua operatii grele la cap, in urma Traumatismului Cranio-Cerebral suferit. Imediat, amandoi parintii ne-am deplasat in Hanoi – Vietnam .

Singurii nostri bani, o rezerva in urma unui imprumut bancar, 6000 EURO ne-au fost de mare ajutor atunci, imediat, tinand cont ca numai costul biletelor de avion a fost de 3000 de EURO dus-intors.

Prima operatie, imediat dupa accident, in 01 octombrie 2008 a reusit perfect, se parea ca nu exista urmari, dar doctorii nu se puteau pronunta total decat dupa cea de a doua operatie, care trebuia sa aiba loc peste trei luni.

Pana la cea de a doua operatie, de la sfarsitul lunii ianuarie 2009,
timp de 3 luni, baiatul meu a trait fara voletul osos,
iar cheltuielile legate de aceste ingrijiri suplimentare, de la caminul de studenti din Vietnam, pe parcursul celor trei luni, precum si deplasarile parintilor in Vietnam
(copilul meu era netransportabil in tara),
diverse costuri legate de medici, de tratament, de medicatie au fost imense pentru buzunarul nostru.

De asemenea, dupa cea de a doua operatie, din ianuarie 2009, pe parcursul unui an intreg au fost necesare ingrijiri deosebite pentru a evita repercusiunile care puteau surveni fara tratament si ingrijiri adecvate.
Operatiile au reusit perfect, baiatul meu a scapat fara nici un fel de urmari, dovada ca dupa accident si cele doua operatii, in septembrie 2009, el si-a sustinut Disertatia la examenul de Master in IT si Telecomunicatii si a obtinut media 8 (opt).

In acest moment, problema mea este ca pentru salvarea fiului, am ramas cu multe imprumuturi facute pentru cele doua operatii, pe care nu le-am inapoiat oamenilor de bine care au ajutat familia noastra fara retinere, pentru rezolvarea cu bine a celor doua operatii deosebit de grele.
Asa cum spuneam, intre cele doua operatii, dupa 15 octombrie 2008 (prima operatie)
si 20 ianuarie 2009 (cea de a doua operatie), am incercat sa obtinem vreo sponsorizare, am scris prin email si scrisori (dupa caz), la peste 800 de firme/ institutii/persoane particulare din tara, dar fara nici un rezultat.
Am primit numai 10-15 raspunsuri cu NU, si 5-6 raspunsuri in care se spunea ca nu este obiectul firmei lor. In rest, nimic.

Dupa prima operatie din octombrie 2008 ni s-a spus ca este sfarsitul anului, banii de sponsorizari s-au epuizat, sau ca vin sarbatorile de iarna si este foarte greu.
Dupa cea de a doua operatie din ianuarie 2009 ni s-a spus ca a inceput criza si de asemenea este foarte greu.

Din fericire, starea sanatatii fiului meu este foarte buna, insa cheltuielile suportate de familie, la nivelul nostru, si la o varsta inaintata, au fost enorme.

Noi multumim permanent Domnului pentru ca ne-a ajutat de doua ori

1. Baiatul nostru a fost salvat, atunci in 01 octombrie 2008 intrucat ni s-a spus ca fusese adus la spital un mort, fara puls, fara viata  si
2. Baiatul nostru este complet refacut, indemn, fara nici o urmare care putea exista.

Un an de zile ne-am temut de ce este mai rau, de ce urmari puteau sa apara, in urma unui asemenea traumatism. Puteau fi urmari grave si multe. De aceea spun ca Dumnezeu m-a ajutat. Pentru ca din acest punct de vedere, totul este perfect.

Tocmai dupa un an dupa prima operatie am scris revistei « Formula AS », care a publicat materialul meu la rubrica :

S.O.S., Cazuri de extrema urgenta, in nr. 890/23-30 octombrie 2009,
http://www.formula-as.ro/2009/890/s-o-s-34/cazuri-de-extrema-urgenta-11726
Dar si aici, ghinionul a urmarit familia mea, prin transcrierea gresita a contului din vina functionarei de la Banca Transilvania unde a fost deschis contul.  
Functionara respectiva nici nu mai lucreaza in cadrul Bancii Transilvania.

Prin transcrierea gresita a contului
explic suma obtinuta (doar 2200 RON, adica 500 EUR), la peste 5000 de accesari ale articolului meu, numai in editia on-line a revistei.

La aceasta suma se adauga si 2000 RON din partea Fundatiei Formula AS. Asadar, in total, aproximativ 1000 EUR.

Trebuie sa accentuez ca nu puteam sa-mi las copilul, in coma, acolo, singur, in Vietnam.

Operatiile fiului nostru nu permiteau amanare sau o programare prealabila pentru ca noi familia sa aratam actele si sa obtinem sponsorizari.
El fusese deja operat, a stat 6 zile in coma, iar operatia a doua trebuia facuta numai dupa trei lunide zile.
Ce puteam face ?
 
Era imperios necesar sa imprumutam rapid  banii necesari, fiul nostru avea nevoie de ajutorul parintilor lui, iar cheltuielile au fost facute pentru doua operatii grele, pentru sanatatea copilului nostru.  
Nici nu vrem sa ne gandim la cat ne-ar fi costat cele doua operatii la cap, ca acestea, foarte grele, de Traumatism Cranio Cerebral intr-un spital din Europa, sau chiar in Romania.  

Operatiile baiatului nostru au costat foarte putin tocmai pentru ca au fost facute in Vietnam.

Acest  tip de operatii (TCC) intr-un spital din  Europa sau chiar din Romania ar fi costat zeci de mii de EURO.

Doctorii vietnamezi s-au intrecut pe ei si mi-au refacut baiatul asa cum era inainte de accident.
Nici macar nu am multumit doctorilor pe cat meritau. Nu am avut posibilitati. Totul a fost foarte bine masurat, nimic in plus. Nu am avut cum face altfel.
Am fotografii cu fiul meu dupa prima operatie, cand voletul osos era pastrat in Banca de os a Universitatii de Medicina din Hanoi pana la cea de a doua operatie.

Nu este corect sa spun ca baiatul meu are inca probleme in urma operatiilor acestea la cap, asa cum ma invata unii. Nu ar fi corect sa mint nici fata de mine, ca om, nici fata de Dumnezeu care mi-a salvat copilul si este la fel ca inainte de accident.
Cicatricea de pe mijlocul capului este dovada operatiilor de TCC suportate, altfel fiul meu nu are nici un fel de probleme.

Este adevarat ca acest gen de operatii pot avea repercusiuni, sau ar fi necesitat in continuare sau din timp in timp tratament si supraveghere medicala. Dar, repet, nu este cazul la fiul meu
O adevarata minune !

Orice suma este binevenita pana la completarea totala a restantelor in urma celor doua operatii.
 
 Suma restanta  in urma celor doua operatii de Traumatism Cranio Cerebral, Hematom Subdural Acut suferite de studentul roman Theodor Constantinescu, masterand in Vietnam, dupa Inginerie Automatica in Romania, este de 5450 EURO.


Detinem si putem dovedi cu :
-    acte legate de accidentul baiatului nostru.
-    copii dupa diplomele fiului nostru greu incercat, dar cu rezultate deosebite in liceu, facultate si master sustinut in limba vietnameza.

Detinem in copie xerox fisa medicala a spitalizarii, cu mentiunile medicilor zilnic, pe tot timpul internarii, cu cele doua operatii. Vietnamezii au scriere latina si se observa cu usurinta ce detine fisa medicala. De asemenea avem fotografii, cateva tomografii efectuate periodic, retete medicale pe care le putem prezenta la cerere.
CONT EURO  RAIFFEISEN  BANK
PE NUMELE  CONSTANTINESCU VASILICA
 CONT IBAN  RO 83 RZBR 0000060005641195
SWIFT  RZBR RO BU
 
CONT RON RAIFFEISEN  BANK
PE NUMELE  CONSTANTINESCU VASILICA
RO 47 RZBR 0000060011265515

Vali Constantinescu – mama
Mobil : 0724 855 382 si  0763 275 392
Email : valiconstant2007@yahoo.fr
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page