Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Felicitare

La Multi Ani, Ghita Talos

Aniversarea zilei de nastere reprezinta pentru fiecare om, un eveniment important, chiar daca unul sau altul o sarbatoresc muncind, cu sau fara vointa lor, sau daca bucuria se estompeaza uneori la gandul ca in buchetul vietii s-au adunat mai multe primaveri ce trezesc nostalgia tineretii iremediabil pierdute. Dar, cum spuneau latinii: "Omnibus habet sua dona dies" (Orice zi are darurile ei bune si rele), trebuie sa ne asteptam ca ziua aniversara sa ne aduca daruri si ganduri bune de la persoanele dragi si apropiate.

Ce putem sa va spunem de un om de care ne leaga o prietenie de aproape patru decenii, plus o descendenta comuna. Ghita a fost crescut de bunii lui parinti Valer si Ana Talos, dupa reguli nescrise, dar puternic asezate si pastrate, in cadrul familiei specifice satului transilvaneano-banatean: cinstea, corectitudinea, demnitatea, harnicia, cultul pentru parinti si dragostea de oameni. Ghita s-a implicat in viata comunitara, multi dintre cei mai putin privilegiati s-au bucurat de sprijinul dezinteresat al lui, nu o data sau de mai multe ori, faptele caritabile ale lui Ghita fiind o componenta a existentei lui. Cu toate ca Ghita nu pretinde si nici nu asteapta rasplata faptelor lui, fiind constient ca meschinaria umana e si ea vesnica si face casa buna cu uitarea, ne simtim datori, in baza unui respect reciproc sa-i amintim ca "Valoarea oamenilor se masoara dupa greutatile biruite de ei" (Voltaire) si dupa faptele bune savarsite in folosul celor din jur, conturand si formand cu timpul caracterul deplin al fiecaruia, capabil de a intreprinde dintr-o spontana inclinare ceea ce este moral si util pentru el si pentru societatea in care traieste. Ghita se incadreaza perfect in semnificatia dictonului latin: "Omul impodobeste locul nu locul pe om". In toate actiunile sale Ghita este acompaniat de minunata lui sotie, Corina - Moata Lui, cum ii place lui Ghita s-o dezmierde - o persoana harnica, iubitoare si ospitaliera, provenita din Ilia-Hunedoara, parintii Iovita si Elena Rus, fiind unii din "stalpii" zonei respective. Acesti oameni cu suflete caritabile, care formeaza un cuplu foarte reusit, au o filozofie a vietii sublima, in care idealul de fericire este o viata frumoasa, asigurata prin munca neintrerupta, apoi ganduri bune si fapte bune indreptate spre folosul oamenilor. De aceea nu este de mirare ca d.l Ghita Talos s-a remarcat prin numeroase donatii catre bisericile din USA si Romania, indiferent de denominatie, dovedind o generozitate dusa uneori pana la sacrificiu.

Despre tanarul vlastar al familiei, Cosmin Talos, doresc sa va improspatez memoria cu un citat din revista noastra, numarul 451 din 25 Mai 2000: "Noi suntem convinsi ca intr-o zi, Fidelitatea, Bravura si Integritatea lui Cosmin, ar putea sa-l duca la Organizatia din Quantico, VA., condusa timp de 48 ani sub 7 presedinti de cel care a fost Joe Edgar Hoover, sau daca nu, Cosmine, iti uram sa ajungi la McLean-Lengley, VA". Predictiile noastre s-au adeverit, Cosmin dupa studii de succes la Universitatea UCLA, Academia de Politie, Academia din Quantico este angajatul uneia dintre cele mai sofisticate organizatii de Intelligense din lume - FBI.

Pentru toate aceste calitati si multe altele care poate ne-au scapat, primeste din partea noastra, un sincer LA MULTI ANI !!!

FAM. Luchian-Patton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page