Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comunicat de presa - Asociatia 21 Decembrie 1989


Comunicat Apel umanitar pentru salvarea vietii lui Teodor Maries care se afla in a 88-a zi de greva a foamei pentru adoptarea Legii lustratiei, a Legii imprescriptibilitatii crimelor impotriva umanitatii si a Legii recunostintei fata de eroii revolutiei anticomuniste.
- 16 februarie 2012 -

Apel adresat d-rei Roberta Anastase - presedinta a Camerei Deputatilor, d-lui Vasile Blaga - presedintele Senatului, precum si demnitarilor regimului Basescu, semnatari ai apelului meu pentru condamnarea comunismului:

Monica Macovei, Vladimir Tismaneanu, Sever Voinescu, Horia-Roman Patapievici, Cristian Preda si Ioan Stanomir.

 

Stimata Doamna, Stimati Domni,

In situatia in care condamnarea oficiala a comunismului de catre presedintele Basescu nu a fost o farsa cinica si abjecta, va cer imperativ sa actionati de urgenta si cu hotarare pentru salvarea vietii lui Teodor Maries care se afla in a 88-a zi de greva a foamei pentru adoptarea Legii lustratiei, a Legii imprescriptibilitatii crimelor impotriva umanitatii si a Legii recunostintei fata de eroii revolutiei anticomuniste.

Este un miracol ca Teodor Maries mai traieste. Oricand poate muri. Va rog sa fiti constienti ca timpul ramas disponibil este sever limitat. Greva foamei este un protest extrem la care au recurs diversi luptatori pentru cauze civice, umanitare sau politice si a carui consecinta a fost nu de putine ori fatala. Sa nu uitam ca au existat grevisti au foamei care au decedat dupa numai 54 de zile de protest, in timp ce recordul absolut este de 116 zile.

Unii dintre dumneavoastra sunteti direct raspunzatori pentru adoptarea legilor pentru care liderii Asociatiei 21 Decembrie 1989 protesteaza, altii sunteti raspunzatori doar din punct de vedere moral. Aceasta raspundere va apasa greu asupra umerilor dumneavoastra in cazul decesului lui Teodor Maries sau al colegilor lui solidari cu el, aflati si ei in greva foamei: Vlad Ciobanu (vicepresedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, 67 de zile de greva foamei), Firimita Marian (54 de zile de greva foamei) si Savin Eugeniu (51 zile de greva foamei).

Recentul comunicat al consiliului director al Asociatiei 21 Decembrie 1989 este extrem de alarmant: T Noi, membrii Asociatiei 21 Decembrie 1989, ii declaram direct raspunzatori pe membrii Parlamentului Romaniei pentru agravarea starii de sanatate sau decesul vreunuia dintre cei mai sus mentionati. Pe aceasta cale, fata de indiferenta condamnabila a autoritatilor statului roman anuntam ca Asociatia 21 Decembrie 1989 ia in calcul sa recurga la masuri de protest  mergand  pana la sacrificiul suprem ('ne dam foc pe grupuri, in fata Palatului Cotroceni, Palatului Parlamentului si Guvernului Romaniei', au declarat unii dintre protestatari).

In concluzie trebuie adoptate in regim de urgenta de catre Camera Deputatilor urmatoarele legi: Legea Lustratiei - initiator PNL, cu amendamentele propuse de Societatea Timisoara si Asociatia 21 Decembrie 1989; Legea imprescriptibilitatii - initiator Sever Voinescu, deputat PDL cu sprijinul fostului ministru al justitiei, europarlamentarul Monica Macovei; Legea Recunostintei - initiator, Viorel Balcan, deputat PDL cu amendamentele aduse de SSPR si Asociatia 21 Decembrie 1989. t

Ieri, d-l parlamentar Eugen Nicolaescu, initiator al Legii lustratiei din partea PNL, m-a asigurat ca parlamentarii USL vor vota din nou aceasta lege daca d-ra Roberta Anastase va binevoi sa o supuna la vot (asa cum stiti, Legea lustratiei a fost votata acum aproape doi ani cu o larga majoritate, dar a fost declarata neconstitutionala de catre CCR. Legea a fost modificata astfel incat sa fie constitutionala, dar de peste un an d-ra Roberta Anastase, membra de onoare (!!!) a Asociatiei 21 Decembrie 1989, amana inexplicabil sa o supuna votului.

Cu disperare,

Sorin Iliesiu - autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page