Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Turneu în Franta si SUA în memoria Doinei si Ion Aldea-Teodorovici


Sub genericul „Dragostea ce misca sori si stele”, o serie de spectacole dedicate creatiei sotilor Doina si Ion Aldea Teodorovici se desfasoara, in perioada 8 – 20 februarie, la Paris (9 februarie), New York (11, 12, 17 februarie) si Washington (15 februarie).

Concertele sunt sustinute de un grup de sase artisti romani din Republica Moldova care interpreteaza melodii din repertoriul Doinei si Ion Aldea Teodorovici, iar actorul Nicolae Jelescu sustine un recital de poezie pe versurile poetilor Mihai Eminescu, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi si Adrian Paunescu.

Evenimentele sunt organizate de Asociatia Obsteasca „Doua inimi gemene” cu sprijinul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si a Ambasadelor Romaniei la Paris si Washington si a misiunii permanente a tarii noastre pe langa Natiunile Unite la New York.

Anul 2012 a fost declarat, de catre Guvernul Republicii Moldova, „Anul Doina si Ion Aldea Teodorovici”, artisti emeriti, Cavaleri ai celei mai inalte distinctii de stat, Ordinul Republicii Moldova. Cei doi promotori ai limbii si culturii romane si-au pierdut viata la 30 octombrie 1992 intr-un accident in localitatea Cosereni, judetul Ialomita, Romania.  


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page