Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

JURNAL DE INCEPUT SI SFIRSIT DE RAZBOI


(Continuare din editia precedenta)

6 februarie 2012
Sintem din nou amenintati ca rachetele sint indreptate spre noi.
26000 de rachete cu diverse incarcaturi din Iran-Liban-Siria-Gaza.

7 februarie 2012
Mereu mai actuale stirile cu referire la "bomba atomica". Mi-am reamintit ce am citit odata, cum se credea ca progresele tehnice si in domeniul armamentelor vor frina viitoarelor razboaie.
-Praful de pusca va inlocui sulita si arcul, precizia si aparitia armelor de foc vor pune capat confruntarilor.
-A aparut mitraliera, aceasta va secera dusmanul asa ca nu vor mai avea sanse razboaiele.
-Aviatia va putea ataca si spatele frontului asa ca razboaiele nu vor mai fi.
-Armamentul cu "gaze" va face imposibile razboaiele.
-Rachetele pot ataca dusmanul peste tot la fel si cel atacat asa ca razboaie nu vor mai fi.
-Si azi "bomba atomica face parte din arsenalul si progresul mai sus amintit si parerea mea personala este ca se va raspindi la fel ca si arma "Kalacinikov".
Avantajele tehnologice si inteligenta luptatorului numai sint garantii de succes. Cea mai moderna arma poate fi perfectionata-automatizata ca si o camila o va putea lansa la comanda de pe sateliti. Bani sa fie ca interese sint.
Nu stiu dupa ce criterii a impartit "creatorul" comorile de pe acest glob...

8 februarie 2012
Seful organizatiei teroriste "HEZBOLLAH" anunta sus si tare ca in cazul unui atac impotriva Iranului, furnizorul lui de bani si arme, va fi cu intreaga lui armata de sinucigasi si rachete in batalia pentru distrugerea Israelului.
In timp ce ministrul de externe al Rusiei discuta cu stapinul Siriei afara din cabinet in orasul "Homs", al treilea ca marime, se trage cu tunuri si mai economic, organizatiile fidele lui "Asad" intra in case si cu arme usoare ucid intregi familii, fie copii sau batrini.
Ce ma mira: in intreaga lunga perioada a omenirii sint stiute crimele, pogromurile dar in acele timpuri nu erau ziaristi reporteri de razboi si nici ai marilor ziare, reporteri fotografi si AZI, toate posturile de TV ale tuturor tarilor prezinta verbal si vizual cum sint tirite victimile, cum sint violate femeile corespondente al unor retele de stiri si toate aspectele cele mai crude facute de fiinta superioara numita OM.
Nu trebuie prea mare imaginatie daca Israelul ar fi aceasta victima, cine ne-ar sari in ajutor cind sintem des acuzati daca raspundem cu retinere si modestie la repetatele atacuri chiar de tarile democratice cunoscatoare ale dreptului omului cit si la dreptul de a nu se lasa ucis ca un miel de "Pasti".
Precizez din nou, nu sint un reporter de razboi si nici nu am talent dar asa cum am scris zi de zi ora de ora tot ce am simtit si vazut in razboiul cu Irakul din 1991 care a durat Ianuarie - Februarie si in final am facut un jurnal in care am descris ce au reusit sa faca "katiusele si Skadurile".
Incerc sa explic de ce l-am scris : Am simtit o usurare stind de vorba cu hirtia care stiut, rabda orice.

Fiind un cititor fidel al REVISTEI "CLIPA" am avut placuta surpriza ca sa apara primele mele impresii despre ce se pregateste pe plan modial.
Si bucurindu-ma de aceasta "cinste –onoare" ca sa apar in apreciata revista "CLIPA" am sa expediez redactiei : "JURNALUL DE INCEPUT SI SFIRSIT DE RAZBOI" 1991.
Si daca onorata redactie a revistei "CLIPA" va considera ca merita a fi publicat, ar fi interesant cum a vazut evenimentele un om strain de jurnalistica.

Gyuri Goldhammer
Nahariyya
 Israel


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page