Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

OCCIDENTALIZAREA ROMANILOR - 2012Conflictul dintre lumea anglo-saxona, atlantica si cea continentala, central-europeana, germanica, a generat un razboi de treizeci de ani 1914-1945, menit sa distruga complet Germania. Asta a urmarit si a declarat deschis Churchill si contemporanul nostru Kissinger confirma asta din nou: in ultima instanta s-au purtat doua razboaie mondiale pentru a impiedica rolul dominant al Germaniei.
Apoi integrarea germanilor ocupati militar de anglo-americani intr-o organizatie paneuropeana, urmarea impiedicarea refacerii unui nou Reich. De aceea nu-i de mirare ca atunci cand, cu sprijinul lui Gorbaciov, Germania redevine suverana, atat Thatcher cat si Mitterrand sunt impotriva.
Armata germana sub comanda NATO si cu DM dizolvata in EURO a garantat o perioada vechea suprematie anglo-americana, dar avantul  BRIC-ului (Brazilia, Rusia, India, China), slabiciunea PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia, Spania) au creat din nou conditii pentru refacerea rolului dominant al Germaniei, al carei export a depasit deja o mie de miliarde de EURO.
Din nou, care pe care? Se va europeniza, adica slabi, Germania cum vor anglo-americanii sau se va disciplina, germaniza UE? Raspunsul la aceste intrebari se decide acum in tratativele de salvare a Greciei de la faliment si de implementarea disciplinei financiare, fara de care e in pericol.
Germania incurca din nou lumea. La Atena se arde public drapelul german si portretul lui Merkel e impodobit cu zvastica nazista. Londra nu vrea sa renunte la industria ei financiara. Nu numai Italia si Spania nu-s obisnuite cu rigorile productivitatii muncii, competitivitatii si fiscului de tip german.
In aceste vremuri tulburi este ales prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu, specialist in iudaism, se trage din familie de evrei intelectuali din Iasi, iar Preafericitul Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite, va fi facut cardinal de catre Papa Benedict al XVI-lea in cadrul unei ceremonii, dupa care va celebra sfanta liturghie in Catedrala Sf. Petru din Roma.
Occidentalizarea este acum misiunea acestor doua personalitati, pentru ca presedintii moldo-valahi Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu nu au depasit cadrul formal pe acest taram. Ca si la greco-ortodocsii, moldo-valahii sunt obedienti cutumelor asiatice a turco-musulmanilor. Fara model si sprijin occidental statul condus de greco-ortodocsi este forma fara fond, falimentar.
Occidentalizarea romanilor este strans legata de aportul Scolii Ardelene in articularea programului de emancipare nationala, culturala si sociala, apoi in realizarea Unirii din1918. Faptul ca Biserica Unita cu Roma nu a reusit sa treaca Carpatii in lumea moldo-valaha dominata de curentele culturale occidentale si greco-pravoslavnice este inca un handicap in modernizarea tarii.
Din sec. 19 pana la exodul din anii 1950, evreii au fost in prima linie a modernizarii, industrializarii si a realizarii legaturilor comerciale cu Occidentul. Fara Biserica Unita interzisa, fara evreii si germanii, dictatura de dezvoltare s-a impotmolit in propriul ei succes, pentru ca a fost incapabila sa accepte ca fara o cooperare si coordonare a economiei cu Occidentul totul e o constructie pe picioare de lut.
Refacerea unitatii nationale religioase, crearea unei unice Patriarhii Romane Ortodoxe Unite cu Roma, concomitent cu crearea unor legaturi economico-financiare reale nu mimetice cu Occidentul este din ce in ce mai evident imperativul - interesul national in urmatoarea perioada, indiferent daca si cum vor depasi Germania, Uniunea Europeana si EURO impasul din zilele noastre.

Prof. Dr. Viorel Roman, Akademischer Rat a.D.
Bremen, la 10 februarie 2012


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page