Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Catalin Predoiu, prim-ministru interimar


Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de numire a ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern, informeaza Administratia Prezidentiala.
"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc si, in temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 si 107 alin (3) din Constitutia Romaniei republicata, precum si al articolelor 5 si 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern", se arata in comunicatul citat.
Emil Boc a anuntat luni ca a luat decizia de a depune mandatul guvernului. ''Am depus mandatul guvernului pentru ca nu ma agat de putere. Pentru tara este extrem de important sa avem stabilitate economica si sa putem castiga impreuna cu romanii. (...) Am luat decizii extrem de grele. Acele masuri au fost luate cu gandul la viitorul Romaniei, nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit'', a subliniat Emil Boc.
Acesta a facut un apel la clasa politica sa treaca ''rapid'' prin Parlament un nou guvern. Dupa sedinta de Guvern de luni, premierul demisionar a fost la Palatul Cotroceni, in jurul orei 11,30, pentru o scurta intrevedere cu presedintele Traian Basescu. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page