Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

S-a pacalit Sarah Palin cumparând o vila de lux în Arizona?

  

„O investitie (reusita) iti baga bani in buzunar, o cheltuiala iti scoate bani din buzunar.”
                                                      Robert Kiyosaki


   In ideea ca investitiile reprezinta cheltuieli care angajeaza cel mai mult viitorul, amintim ca in urma cu cateva luni, presa americana semnala faptul ca fosta candidata la vicepresedintia Statelor Unite, Sarah Palin, si-a cumparat o proprietate de lux in statul Arizona. Nici o publicatie insa nu a divulgat adresa acestei achizitii.
   In calitate de „specialist imobiliar” in zona, am decis sa fac cateva investigatii, pentru a afla mai multe detalii si a satisface implicit curiozitatea cititorilor nostri. Astfel ca, dupa cinci minute de cautari in baza de date „MLS” (Multiple Listing Service) din Maricopa County - un site la care au acces brokerii imobiliari licentiati in zona metropolei Phoenix - am gasit o proprietate care indeplinea toate criteriile descrise in presa (inclusiv dimensiunea casei, data vanzarii si numele companiei doamnei Sarah Palin ca si „cumparator”, la adresa : ..........
   Aflata in partea de nord a celui mai mare oras de lux din statul Marelui Canion, aceasta locuinta cu o suprafata de 7972 square feet (aproximativ 740 de metri patrati) si care contine 6 camere, 6 bai si jumatate, a fost construita in anul 2001 pe un teren de 4,42 acri (1,78 hectare). Casa are de asemenea un demisol cu camera privata de teatru, living si family room – toate spatioase -, garaj pentru sase masini si o bucatarie supra-utilata. De asemenea, pe premisele proprietatii se afla un bazin de inot ultramodern, construit recent.
   Compania „Safari Investments LLC” a platit pentru aceasta proprietate suma de 1.695.000 dolari (cash), tranzactia finalizandu-se pe data de 13 mai 2011.
   Uitandu-ma putin la istoria imobilului, am aflat ca acesta a fost reposedat de banca „J.P. Morgan Chase Bank”. Pe data de 25 martie 2010, agentul imobiliar Ian Whitmore cumpara acest „mansion” (very large dwelling house) de la banca, la pretul de 803,650 dolari. Un an mai tarziu, investitorul vinde aceasta casa doamnei Sarah Palin (Safari Investments LLC) la pret mai mult decat dublu! Desigur, in ultimele luni, inainte de vanzare, Whitmore a facut mai multe imbunatatiri la imobil, printre care, construirea unei piscine ultramoderne.
   Oponentii doamnei Sarei Palin au lansat speculatii, potrivit carora fosta guvernatoare a statului Alaska isi pregateste terenul pentru a candida pentru functia de senator din partea statului Arizona. „Nu am nici un fel de intentii de acest gen si nu am de gand sa ma mut in Arizona. Este o piata a cumparatorului, iar acest stat are acum cele mai rentabile preturi la imobile. Foarte multi investitori din Alaska cumpara proprietati in Arizona”, a declarat jurnalista Palin la postul de TV Fox News.

   Aceste afirmatii sunt sustinute si de faptul ca in luna decembrie 2010, fiica doamnei Palin, Bristol Palin, a cumparat o casa noua cu cinci dormitoare (construita in 2006) in orasul Maricopa din Arizona, la pretul de 172.000 dolari. Imobilul pe care Bristol sustine ca l-a achizitionat pe banii castigati la „Dancing with the Stars - U.S. TV series” , are o suprafata de 3929 square feet (aproximativ 365 de metri patrati) si actualmente este inchiriat la pretul de 1.400 dolari pe luna.  
   La vremea respectiva, mai multe ziare din SUA, printre care si cateva de prestigiu (ex. Washington Post and Wall Street Journal) au avansat idea ca Bristol Palin intentioneaza sa se inscrie la facultatea de jurnalistica „Cronkite School” din cadrul „Arizona State University”, urmand exemplul mamei sale, care este de profesie jurnalist. Aceste zvonuri au fost infirmate ulterior de catre decanul acestei facultati.
   In sens financiar o investitie reprezinta cheltuirea unei sume de bani in speranta obtinerii unor venituri superioare. Nu este exclus ca pe viitor, familia Palin sa paraseasca glacialul Alaska, in favoarea celui mai insorit stat american, avand in vedere ca in ultimii ani, vizitele lor in Arizona au fost destul de frecvente…

Octavian D. Curpas
Phoenix, Arizona


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page