Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tenis: Australian Open - Horia Tecau si Bethanie Mattek-Sands, învingatori la dublu mixt


Tenismanul roman Horia Tecau a castigat, impreuna cu americanca Bethanie Mattek-Sands, proba de dublu mixt din cadrul Openului Australiei la tenis, primul turneu de Mare slem al anului, in finala careia au invins in trei seturi, 6-3, 5-7, 10-3, perchea Elena Vesnina (Rusia)/Leander Paes (India/N. 5), duminica la Melbourne.
Pentru Tecau (27 ani), acesta este primul trofeu major din cariera sa, dupa doua finale pierdute la Wimbledon, la dublu masculin, in 2010 si 2011. Anul acesta la Melbourne, tenismanul roman s-a oprit in semifinalele Australian Open la dublu masculin, unde a facut pereche cu suedezul Robert Lindstedt.
Cei doi invingatori, care vor imparti un cec in valoare de 135.500 dolari australieni (aproximativ 145.000 USD), nu au putut sarbatori prea mult acest succes, deoarece Horia Tecau se grabea sa sa prinda avionul cu care urma sa plece de la Melbourne, Proaspetii campioni au avut, totusi, timp sa ciocneasca un pahar de sampanie in vestiarul fetelor.
"Aceasta victorie vine ca o recompensa dupa infrangerea din semifinale la dublu masculin. A fost insa un turneu foarte bun pentru mine, chiar si la dublu masculin, iar acum trebuie sa continui pe aceeasi linie", a declarat la final Tecau, primul roman care castiga un turneu de Mare slem, dupa o pauza de 34 ani.
Ultimul succes romanesc intr-un turneu de Grand Slam ii apartinea Virginiei Ruzici, care s-a impus atat in proba de simplu, cat si in cea de dublu la Roland Garros, in 1978. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page