Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

„NO, GATA! NO, HAI!”Maria Diana Popescu, Agero

Ca prin miracol s-a deschis cerul si odata cu nametii au cazut direct pe autostrazile ingropate sub zapezi, direct la lopata, ministrii, premierul si alte fete politice, gata sa-si repare masca sifonata dupa 13 zile in care au stat pititi, comunicind prin sms (celebra raminind de acum demiterea prin sms a celui care a indraznit sa se joace cu ciumpalacii). Faimosul ministru de la externe, care nu de putine ori a facut tara de ris in tirgul lumii, a fost trecut pe banca de rezerve, locul in teren fiind reciclat de un jucator cu experienta, scos de la naftalina, senatorul cu viermii urbani urmind sa plece singur. Asa ar fi demn. A nins apasator peste mantia Romaniei, suierul de vint si gerul naprasnic imprastiind pe la case multimea trista. Tacerea dinaintea furtunii s-a asternut in orasele din tara. Codul portocaliu, cel mai puternic salvator al Puterii (ce bafta chioara!), dar si retragerea pentru moment a oamenilor, vor fi speculate la maximum de guvernanti. Nu inseamna ca protestatarii au primit bine mesajul fara miez al presedintelui. Nici sa nu-i treaca prin cap ca a reusit sa detensioneze situatia. Numarul mic al manifestantilor e cauzat de grade cu minus din termometre. Doar guvernul acesta, care trebuia sa plece demult si sa stinga lumina, se face vinovat de situatia exploziva din tara.
Sigur, dupa ridicarea avertismentului de vreme rea, de undeva, se va auzi de peste veac, glasul lui Avram Iancu: „No, gata! No, hai” sa spulberam coruptia, minciuna, opulenta si ignoranta in care se scalda netulburati alesii neamului! S-au distrat suficient cu poporul, luindu-i cu „cut & paste” de colo si aruncindu-i dincolo, ca pe niste deseuri toxice. Cuvintul de ordine care va reinvia pe buzele romanilor va fi: „demisia”. Micile bucati ademenitoare, aruncate multimii, adica readucerea ministrului secretar de stat la sanatate, anularea taxei auto pentru un an si demiterea unui ministru ciumpalac, nu aduc hrana si nici traiul decent al poporului. Romanii nu vor decit demisia guvernatilor care s-au rotit la putere, imbogatindu-se prin furt si prin exploatare. Sa plece! Au cu ce. Au elicoptere, masini si ambarcatiuni de lux, hoteluri si hambare, au provizii pentru sapte generatii, iar romanul muncitor, cu salariu de mizerie abia daca isi poate cumpara abonament la transportul in comun. Romanii se vor intoarce mai uniti si mai multi in strada, se vor intoarce la portile TVR. Institutia trebuie sa dea socoteala pentru ca a manipulat fara jena opinia publica, a facut scamatorii teribile cu informatia manifestatilor, care din toata saracia platesc obligati o taxa ilegala televiziunii. Vremurile sint in clocot, insa aniversarea celor 153 de ani de la Unirea celor doua principate i-a gasit pe romani in strada, scandind lozinci impotriva guvernului, iar pe politicieni invrajbiti si dezbinati, cuvintind fricos de la tribuna Parlamentului. Chiar daca au fost pregatite pentru popor mii de portii de fasole cu cirnati, oficialitatile n-au scapat de huiduieli, iar hora fratiei a fost exclusiv a romanilor. De 20 de ani, la guvernarea, s-au perindat coruptii si hotii. Dovada? Mizeria in care traim, nevoiti sa suportam aroganta imbogatitilor prin jaf, obraznicia si violenta clanurilor. Cind vor trai romanii mai bine? Nu stim, pentru ca de anul acesta prioritara nu va fi conditia de viata a romanului, ci fi plata datoriei catre Fond.
Oare cind va avea parte Romania de un lider patriot, educat, cult, corect si cu simtul raspunderii, pentru care binele poporului sa fie mai presus decit binele personal si cel al clasei politice? Atunci cind principalele brate ale caracatitei mafiote vor fi stirpite. Cind tara nu va mai fi raiul clanurilor de interlopi, protejati de justitia incaltata cu papuci politici. Cind sectorul economic privat nu va mai fi o modalitate de a sifona bani din bugetele publice, cind vor disparea crima organizata si gruparile mafiote indestructibile, cu afaceri ilegitime, vegheate de cei care trebuie sa asigure respectarea legii. Cind in spatele unor firme folosite drept paravan pentru activitati ilegale (pentru a spala bani si pentru ca liderii mafioti sa treaca drept antreprenori de succes) nu se vor mai ascunde retele specializate acoperite de justitie. Cind Romania va redeveni grinarul Europei, nu al milionarilor de carton. Cind guvernatii lacomi nu vor mai fi conectati la robinetul statului, cind puterea nu va mai fi o turma de rozatoare rupta de realitatea poporului, cind legile nu vor mai fi incalcate si schimbate in hora coruptiei, cind la curtea Europei nu se vor mai foì pitipoance, oieri si agramati, cind Romania nu va mai fi condusa de pirati, chelneri, timplari, hoti, cind prostituatele nu vor mai fi obiect de stiri mondene, cind va disparea orice urma a clasei politice post-decembriste. Cind vor disparea traficul de droguri, evaziunea fiscala, prostitutia, proxenetismul, traficul de persoane (cu un caracter secret si bine organizat). Cind liderii de sindicate nu vor mai fi controlati prin forta banilor, cind grupurile politico-economice de inspiratie oculta nu vor mai controla statul roman, cind organismele financiare internationale nu vor mai fi lasate sa jupoaie natiunea de resurse.
Romania este sufocata de regimul politic. Politica tine loc de mic dejun, prinz si cina. Nu s-a ridicat un pai in privinta cresterii nivelului de trai al romanilor dupa 1989. Totul pentru politic. Din tractoare s-au facut tunuri, din spitale se fac aziluri de batrini. Pentru ca Romania are o puzderie de partide care storc bani, unul dintre ele ar fiind cel mult o organizatie a minoritatilor, nu partid (perpetuu de guvernare). Romania are o droaie de miriapozi care se urca in mercedesurile platite de stat si coboara foarte rar in multimea infometata si saracita. Ceea ce vor politicienii, acesti sustinatori ai Centrului Suprem de manipulare, n-are nicio legatura cu idealurile romanilor. Poporul s-a saturat sa fie guvernat de imorali. A fi guvernat de o asemenea clasa politica inseamna a fi obligat, taxat, minat, jupuit, saracit, supus privatiunilor, masurat, pus la socoteala,confiscat, notat la fiecare banut, numarat, avertizat, stampilat, manipulat, dirijat, urmarit, inspectat la fiecare miscare, spionat, indoctrinat, controlat, verificat, cenzurat, pedepsit, prostit, persiflat, mintit, comandat de creaturi care nu au nici dreptul, nici virtutea.
Sub pretextul folosului public si in numele sacrificiului pentru tara, esti pus sa contribui cu tot ce ai, esti jecmanit, exploatat, monopolizat, extorcat, tras pe sfoara, jefuit de banci, apoi, la cea mai mica rezistenta, la primul cuvint de impotrivire, esti reprimat, amendat, umilit, hartuit, vinat, supus abuzurilor, batut, dezarmat, legat, sugrumat, inchis, judecat, condamnat, denigrat, sacrificat, vindut, tradat, batjocorit, ridiculizat, dezonorat. Aceasta este guvernarea si justitia ei, aceasta este moralitatea capitalista, parafrazindu-l pe Pierre-Joseph Proudhon. Singura solutie pentru eradicarea cancerului social este exercitarea presiunilor asupra politicienilor care nu mai reprezinta tara. Poporul se chinuie la modul subuman si continuu de 22 de ani pentru bucata de piine pe care o pune pe masa de pe o zi pe alta, in timp ce pletora bogatasilor hoti si inculti traieste in huzur. E tragic cind romanii spun ca atit ei cit si copiii lor nu au un loc de munca, iar politicienii pina la al saselea neam n-au si nici nu vor avea nevoie de un loc de munca, averile agonisite fiindu-le capatuiala pe viata si mostenire copiilor lor, care au invatat de mici ca a munci este treaba multimii. Avarilor!, bogatia voastra o va roade molia si o va fura hotul. Ei trebuie doar sa minta, sa fure prin rotatie, de la adapostul unor functii de stat pe care le ocupa.
Aceasta suprasaturatie va schimba istoria noastra? Nu se stie, dar sigur va creste in lunile si anii urmatori si la noi si pe glob si va pune sub semnul intrebarii intreaga clasa politica, statele sociale, Uniunea Europeana si noua ordine mondiala (a se citi noua sclavie mondiala).

Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page