Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

HARGHITA, la PROTEST: 200 de persoane scandeaza "Români, maghiari - traiasca! La multi ani!"Peste 200 de persoane, intre care si liderii USL din Harghita, au protestat, joi, in fata Prefecturii din Miercurea Ciuc, unde au cerut demisia presedintelui Traian Basescu, a Guvernului si organizarea de alegeri anticipate, fiind prima actiune de protest din judet din aceasta perioada.

Pentru prima oara de cand au fost declansate protestele la nivel national, harghitenii s-au alaturat, joi, manifestantilor din restul tarii, cerand demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului condus de Emil Boc.

Actiunea a fost organizata de conducerea USL Harghita si in fata Prefecturii din Miercurea Ciuc s-au adunat persoane din mai multe localitati ale judetului, romani si maghiari deopotriva, cu pancarte inscriptionate cu mesaje precum "Arafat in tara - Basescu afara", "Haideti cu noi! Guvernul la gunoi", "Basescu dauneaza grav democratiei", "Jos Guvernul".

Protestatarii s-au pronuntat si pentru buna convietuire intre romani si maghiari, cu pancarte pe care era scris "Romani, maghiari - traiasca! La multi ani!", "Romanii si maghiarii vrem sa traim pasnic aici" si au scandat "Hotilor", "Vrem anticipate", "Nu va fie frica, si Basescu pica", "Jos dictatorul - Rusine".

Presedintele PSD Harghita, deputatul Mircea Dusa, prezent la protest, a subliniat ca romanii si maghiarii din judet se confrunta cu aceleasi probleme si tocmai ele i-au indemnat sa participe la aceasta manifestare impreuna, pentru prima oara in ultimele doua decenii.

"Romanii si maghiarii au aceleasi probleme, toti doresc sa aiba drepturi depline in Romania, toti doresc sa apere democratia si toti doresc salarii si pensii mai mari, sa traiasca mai bine in Romania.

In judetul Harghita este nevoie de normalitate si apelul nostru, impreuna, si al romanilor si al maghiarilor este sa fim lasati sa traim in pace, fara ca politicienii sa agite spiritele", a declarat Mircea Dusa, parerea acestuia fiind impartasita si de presedintele PNL Harghita, Stelu Platon. Mitingul de protest organizat de USL in fata Prefecturii din Miercurea Ciuc s-a incheiat dupa o ora, fara incidente.

Sursa:  REALITATEA.NET
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page