Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

De Ziua Nationala a Culturii, Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a acordat un premiu special jurnalistei Zinaida Izbas


Cu ocazia Zilei Nationale a Culturii si implinirea a 162 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, Secretarul de stat pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac, a acordat o diploma de excelenta si un premiu special doamnei Zinaida Izbas, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din Republica Moldova.
„Daruirea si pasiunea cu care intelegeti sa va tratati meseria se constituie in una dintre cele mai importante contributii aduse dezvoltarii si promovarii culturii in Republica Moldova. Cele cinci plachete de versuri publicate de-a lungul anilor completeaza patrimoniul romanesc in ansamblu, cucerind prin simplitate, profunzime si sinceritate. Loialitatea fata de postul public Radio Moldova a facut ca mii de oameni – tineri sau varstnici -  sa fie partasi ai demersului dumneavoastra intru promovarea tinerelor talente. Sarbatorirea majoratului emisiunii „Semnal Junior” al carei autor sunteti este o dovada in plus de consecventa si talent, tinerii deprinzand aici valori si principii esentiale. Sunt convins ca puterea de munca si perseverenta de care ati dat dovada de-a lungul anilor constituie premisa ideala pentru promovarea in continuare a valorilor democratice romanesti”, se arata in mesajul Secretarului de stat transmis doamnei Zinaida Izbas.
Nascuta la 15 noiembrie 1954 in satul Marinici, raionul Nisporeni, Zinaida Izbas este o prezenta constanta a vietii culturale si una dintre cele mai cunoscute voci ale radioului din Republica Moldova.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page