Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Traian Basescu promite a cincea oara ca va scoate DRRP din MAE

 

Bucuresti, Romania/Romanian Global News joi, 01 octombrie 2009

Ieri delegatia romanilor din SUA, invitata de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP), a avut discutii cu seful acestui departament, secretarul de stat Eugen Tomac si seara a fost primita de Presedintele Traian Basescu.

In cadrul discutiilor cu seful DRRP, delegatii comunitatii romanesti din SUA au cerut bani pentru scoli, centre culturale, publicatii, televiziuni si... bani de benzina pentru masinile consulatelor Romaniei din SUA, pentru ca deh, cea mai mare parte a delegatilor au fost pusi pe lista pentru a veni la Bucuresti ... de catre consulate ...

Una dintre cele mai serioase propuneri, pentru vremurile de criza prin care trece Romania, a venit de la secretarul general al Consiliului Mondial Roman, Neculaie Popa, care nu a cerut niciun ban ci scoaterea DRRP din MAE si trecerea acestuia inapoi la Guvern. La propunerea facuta chiar in sediul MAE, unde avea loc intalnirea, s-a auzit o vibratie puternica in pereti si pe sub mese, iar ochii albastri prezenti la intalnire au sticlit sinistri.

Fost detinut politic cu ani grei de inchisoare facuta sub comunisti si cu anchete si mai grele facute de Securitate, Neculaie Popa, a zambit cu tristete si s-a gandit ca era lucrul cel mai bun care-l putea face pentru cele cateva milioane de romani cu adevarat in nevoie de prin Ucraina, Basarabia, Serbia sau Balcani. Seara a urmat o intalnire flamboaianta cu Presedintele Basescu care, la aducerea aminte a promisiunii facute la San Francisco, cu ceva ani in urma, ca va scoate DRRP din MAE, a mai promis inca o data acest lucru, spunand ca nu a uitat si ca se va tine de cuvant. Restul? Buna dispozitie, politica, economie, sugestii, promisiuni, intr-un cuvant vorbe, multe vorbe. Asteptam si fapte. Si noi si romanii americani, aceia reali, care se gandesc cu adevarat ce ar putea face ei pentru Romania si pentru Neam si nu invers, ca nu este de ici de colo sa fii liber intr-o tara ca SUA care iti da libertatea de a fi ce doresti si alta este sa fii roman undeva prin Serbia, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Albania sau Grecia unde cisma statului pusa pe grumazul tau incearca sa te faca sarb, bulgar, ucrainean, ungur, albanez sau grec. Cu forta.

Cu siguranta ca romanii americani au nevoie de bani din Romania. Pastrarea identitatii si in SUA se face cu ceva interes si cu bani. Ca si construirea unui lobby coerent. Insa in situatia in care se afla acum Romania, si lumea in general, este complicat sa speri la bani de la statul roman.

Mai ales ca dincolo de Prut, in Romania de Est, aproape trei milioane de romani, pe langa alte sute de mii din Tara, nu stiu daca maine vor mai lua un salariu si vor mai avea ce pune pe masa la copii.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page