Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE - Campania „Viza pentru SUA”Informare asupra procedurilor de solicitare a vizelor temporare pentru SUA

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti au reluat, in perioada noiembrie – decembrie 2011, campania „Viza pentru SUA” in vederea informarii cetatenilor romani cu privire la conditiile de acordare a vizelor temporare pentru SUA.

Cetatenii romani care depun solicitari sunt uneori insuficient informati asupra prevederilor legale privind solicitarea vizelor, precum si asupra procedurii propriu-zise.

In acest sens, va adresam rugamintea sa ne sprijniti prin transmiterea catre prietenii si rudele dumneavoastra, care intentioneaza sa calatoreasca in SUA, a informatiilor despre procedurile actuale de solicitare a vizei SUA si despre conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea vizei. Persoanele interesate pot consulta, inainte de depunerea dosarului, pagina de Internet a Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, www.mae.ro, sectiunea „Viza pentru SUA”, unde sunt prezentate informatiile privind modul de solicitare a vizei pentru SUA.

Este necesara respectarea procedurilor impuse de legislatia americana si dovedirea legaturilor puternice cu Romania, care pot convinge personalul consular american ca persoana respectiva nu este un posibil viitor imigrant ilegal.

Motivarea obtinerii unei vize temporare trebuie sa fie in concordanta cu scopul vizitei in Statele Unite (Ex: o persoana care depune o solicitare de viza turistica si care declara ca scopul vizitei sale este acordarea de ingrijire unui membru al familiei vine in contradictie cu legislatia americana privind piata muncii).

Potrivit legislatiei si procedurilor consulare americane, un dosar respins va primi acelasi raspuns negativ, daca solicitantul vizei nu dovedeste ca ceva s-a schimbat in situatia sa personala.

Pagina de Internet a Ministerului Afacerilor Externe, sectiunea „Viza pentru SUA”, ofera informatii privind procedura solicitarii vizei: documentele necesare, intructiuni pentru prezentarea la interviu, modalitatea de accesare a formularului online pentru viza, informatii despre ce considera personalul consular american a fi legaturi puternice cu tara.

Inainte de a solicita o viza temporara americana, va recomandam sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
·    Informati-va cu atentie asupra conditiilor de acordare a vizei SUA! In acest fel, veti putea cunoaste conditiile impuse de legislatia americana in materie. Viza de intrare in Statele Unite nu este un drept automat pe care il aveti; puteti sa o obtineti doar daca indepliniti anumite conditii.
·    Inainte de a solicita viza, autoevaluati-va! Analizati cu atentie situatia dumneavoastra personala in raport cu criteriile si conditiile de acordare a vizei. Daca apreciati ca nu indepliniti criteriile conform carora unui solicitant de viza i se poate acorda statutul de non-imigrant, este mai bine sa amanati solicitarea vizei SUA pana cand considerati ca ati reusit sa indepliniti acele criterii.

Rata de respingere a solicitarilor pentru viza reprezinta unul dintre criteriile necesar a fi indeplinite in vederea includerii Romaniei in programul SUA Visa Waiver. Prin campania desfasurata, Ministerul Afacerilor Externe si-a propus sa informeze cetatenii romani in legatura cu procedurile si conditiile de obtinere a vizei. Respectarea acestor proceduri si conditii poate conduce la cresterea sanselor de obtinere a vizei solicitate, precum si la scaderea ratei de respingere, fapt ce va contribui la intrarea Romaniei in programul Visa Waiver.

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei – „Viza pentru SUA”
www.mae.ro/viza-pentru-sua

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page