Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

 

"Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte.

Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei.

Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18)

“Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.” (Matei 11:28-29).

 

(Continuare din numarul precedent)

2. Constata ca insasi opinia Comisiei Europene exprimata, la 16 martie 2005, prin Grupul European pentru etica in stiinta si noile tehnologii este impotriva implantarii in corpul uman a cip-ului electronic: „utilizarea pentru scopuri nemedicale a implanturilor de informare si comunicare constituie o potentiala amenintare la demnitatea umana si societatea democratica" (pct. 6.4), iar „implanturile destinate supravegherii ... ar putea fi folosite de catre autoritatile statale, indivizi sau grupuri pentru a creste puterea lor asupra altora" (pct. 6.4.4).

3. Intrucat unele persoane au reticente fata de pasapoartele biometrice, se va interveni pe langa institutiile Statului Roman (Presedintie, Parlament, Guvern) cu solicitarea de a se adopta masurile necesare pentru modificarea si completarea legislatiei in vigoare prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenta (pasaport temporar) si la cazuri cand, din motive de constiinta sau religioase, persoana nu doreste pasaport electronic care include date biometrice.

4. In viitor, orice initiativa de interes general bisericesc, care provine dintr-o eparhie, trebuie, mai intai, analizata si dezbatuta la nivelul centrului eparhial si al sinodului mitropolitan, iar apoi sa fie inaintata Sfantului Sinod, spre dezbatere si hotarare.

5. Vazand tulburarea provocata de opiniile confuze si contradictorii cu privire la noile pasapoarte biometrice, Sfantul Sinod indeamna clerul, monahii si credinciosii sa ramana statornici in credinta in Mantuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului si al mortii, sa sporeasca in rugaciune si fapte bune, vietuind crestineste in familie, manastire si societate, fara a raspandi panica si ingrijorare prin preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apara de tot raul si ne va ajuta sa savarsim binele. BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE".

MEDITATIE

Ce putem observa comparativ cu Circulara Sf. Sinod al Bisericii Grecesti, este ca, in acest Comunicat de Presa, al Sf. Sinod al BOR, nu se comunica la subiect, adica: a se pomeni de numarul antihristului "666" (cf. Apoc. 13:16-18), daca poate fi sau nu poate fi pe Pasapoartele electronice care au date biometrice ale cetatenilor si credinciosilor Bisercii lui Hristos Iisus, pentru care, de fapt si de drept, crestinii din tara, si crestinatatea este ingrijorata in toata lumea.

Stimate cititorule, iata acum website-ul unde gasiti toate dezbaterile la Sf. Sinod al BOR, cat si Anexele 1 a Patriarhiei catre Minister, cat si raspunsul Ministerului in Anexa 2 catre Patriarhie, care au devenit si comunicate de presa.

http://www.basilica.ro/ro/stiri/sfantul_sinod_solicita_alternativa_la_pasapoartele_biometrice.html; Comunicate de Presa

http://www.basilica.ro/_upload/doc/12356439717145640431.pdf; Anexa 1, http://www.basilica.ro/_upload/doc/12356439717211575011.pdf; Anexa 2, http://www.basilica.ro/_upload/doc/12356439717219438566.pdf

Mentionez ca, am citit atat Anexa 1 cat si Anexa 2 si nu am gasit, la fel, nimic pomenit despre numarul lui antihrist "666" pentru care de fapt, si de drept exista toata ingrijorarea credinciosilor Bisericii lui Hristos Iisus, cum mentionam mai sus. In Anexa 2, ca raspuns al Ministerului catre Patriarhie gasim urmatoarea mentiune: "De altfel, ca o garantie suplimentara fata de cele enumerate mai sus, in proiectul hotararii Guvernului pentru modificarea si completarea H.G. nr. 94/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, aflat in curs de elaborare, postat spre dezbatere publica pe pagina de internet a Ministerului Administratiei si Internelor, la sectiunea „Transparenta decizionala", este prevazuta posibilitatea ca, la ridicarea pasaportului simplu electronic de la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple, titularul sa poata solicita verificarea datelor inscrise in mediul de stocare electronica". Astfel, titularul Pasaportului va putea verifica daca in numerele biometrice sunt insirate numerele, unul dupa altul, al antihristului "666", si apoi sa dispuna daca il vrea sau nu.

Ziare din tara care comunica din hotararile BOR

De exemplu, intr-un Ziar din Maramures, scrie: "Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a decis ca persoanele care invoca obiectii de constiinta sau motive religioase au libertatea sa nu solicite pasapoarte biometrice, avand in vedere ca "a avea un pasaport este un drept si nu o obligatie, pasaportul fiind un document eliberat la cerere pentru cei ce doresc sa calatoreasca in afara spatiului Uniunii Europene".

Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, Patriarhia Romana va solicita institutiilor statului sa adopte masurile necesare pentru modificarea si completarea legislatiei referitoare la pasapoartele biometrice, in sensul eliberarii unui pasaport temporar pentru persoanele care, din motive de constiinta sau religioase, nu doresc pasaport electronic care include datele biometrice.

Preotul Constantin Stoica a afirmat ca va fi printre primii solicitanti de pasaport biometric, pentru a dovedi ca noul document nu reprezinta un pericol. "Am decis sa fim printre primii care-si fac pasapoarte biometrice, pentru a dovedi ca noi nu vedem niciun pericol in aceste documente, dar in momentul de fata nu se pune problema, pentru ca avem pasapoarte valabile", a afirmat preotul Stoica, intrebat de presa daca va accepta pasaportul biometric.

El a adaugat ca "nu exista argumete teologice" impotriva noilor documente, dar ca fiecare credincios are libertatea de a le accepta sau nu. Totodata, preotul Stoica a precizat ca, potrivit deciziei Sfantului Sinod, fiecare episcop va explica aceasta problema credinciosilor din eparhia pe care o pastoreste.

"Intrucat unele persoane au reticente fata de pasapoartele biometrice, se va interveni pe langa institutiile statului roman (Presedintie, Parlament, Guvern) cu solicitarea de a se adopta masurile necesare pentru modificarea si completarea legislatiei in vigoare prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenta (pasaport temporar) si la cazuri cand, din motive de constiinta sau religioase, persoana nu doreste pasaport electronic care include date biometrice", se arata in punctul de vedere formulat de Sfantul Sinod al BOR.

Senatul nu a dat unda verde pasapoartelor biometrice si a decis ieri, 24 februarie, retrimiterea la Comisia juridica a OUG 207/2008 pentru modificarea si completarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor in strainatate, referitor la pasapoartele biometrice. Decizia de retrimitere la comisie a proiectului a fost adoptata de plen cu 72 de voturi favorabile si 3 abtineri, dupa ce reprezentantii mai multor grupuri parlamentare au recomandat cumpanirea acestei decizii si, eventual, organizarea unei dezbateri publice asupra oportunitatii introducerii acestui tip de documente.

va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page