Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Gala Premiilor TVR International, editia a X-a


Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, a participat sambata, 3 decembrie 2011, la Teatrul Odeon, la cea de-a X-a editie a „Galei Premiilor TVR International”. Evenimentul a fost realizat de Televiziunea Romana, in co-productie cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.

In acest an, Gala marcheaza 130 de ani de relatii diplomatice romano-hispanice. Personalitati care au contribuit la consolidarea si promovarea comunitatilor romanesti din afara granitelor au primit premii de excelenta pentru fiecare dintre cele opt categorii.

Astfel, titlul de omul politic  al anului i-a revenit primarului municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca.

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, a fost distins cu premiul pentru politica externa.

Un premiu special i-a fost acordat doamnei Esperanza Aguirre, presedinte al Comunitatii Madrid.

Actorului George Mihaita i-a fost acordat premiul de excelenta pentru intreaga cariera.

Marele premiu al categoriei „Film” i-a fost inmanat regizorului Geo Saizescu, iar pentru promovarea sportului romanesc peste hotare, premiul a revenit echipei de nationale de scrima.

Premiul la categoria “Relatii diplomatice” i-a fost acordat ambasadorului Spaniei, Excelentei Sale, Estanislao de Grandes Pascual.

In plus, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a acordat doua diplome de recunostinta pentru Viorel Badea, presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Senatului, si pentru William Branza, presedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor a Camerei Deputatilor.

In cadrul „Galei Premiilor TVR International”, eveniment transmis in direct de TVR si TVR International, au cantat Andra, Directia 5, Proconsul, Vlad Mirita, Cristian Pomohaci, Veta Biris, Ansamblul folcloric „Doina Oltului”, Monica Anghel si alti artisti romani cunoscuti.

Gala Premiilor de Excelenta TVR International este un eveniment traditional anual dedicat personalitatilor si proiectelor care au obtinut rezultate deosebite in promovarea imaginii Romaniei in lume.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page