Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI - Lucrarile celei de-a XV-a editii a Congresului Spiritualitatii Românesti au început astazi la Alba Iulia


Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, a participat astazi, 29 noiembrie, la Alba Iulia, la deschiderea celei de-a XV-a editii  a Congresului Spiritualitatii Romanesti. Evenimentul reuneste, in perioada 28 noiembrie – 2 decembrie, in capitala simbolica a romanilor, delegati ai comunitatilor romanesti din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Germania, Italia, Spania, Austria, SUA, Canada, Rusia, precum si reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale din Romania.
In cadrul lucrarilor reuniunii, desfasurate in plen si pe sectiuni, participantii isi propun identificarea unor solutii concrete la problemele cu care se confrunta comunitatile romanesti din afara granitelor, avand in vedere tendintele de globalizare si criza economica mondiala.
Initierea unor actiuni menite sa apropie romanii plecati la munca peste hotare de viata culturala si sociala de acasa, mentinerea identitatii si pastrarea specificului lor national – limba, cultura, religie, traditii – in tarile in care emigreaza temporar sau definitiv, necesitatea de a se implica in viata sociala a tarii, de a alege si a fi alesi, sunt subiecte la fel de importante care vor fi dezbatute in cadrul reuniunii.
Invitatii la Congres vor participa, in ziua de 1 Decembrie, la manifestarile organizate la Alba Iulia cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.
Evenimentul de la Alba Iulia este organizat de Asociatia „Congresul Spiritualitatii Romanesti”, cu sprijinul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page