Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

România - „anexa bananiera a Uniunii Europene”  
Dupa 1989, lupii moralisti, „iluminatii" planetei, cu mainile patate de sange, nu au incetat sa dea romanilor lectii si indicatii pretioase, sa le faca recomandari, sa le arate cat de civilizati sunt ei si cat de salbatici am ramas noi, ceilalti. Neputinta si tradarea sistemului instaurat la comanda externa au reusit sa distruga toata industria, toata economia romaneasca. De fapt, „Romania preia numai efectele negative... Suntem o «anexa bananiera» a Uniunii Europene (a dictaturii globaliste, n.a.). Ca de fiecare data, se va transfera raul, nu binele", se exprima deunazi, numea tara in care traiesc astazi... nici nu mai stiu cate milioane de romani, un economist avizat. In treacat fie spus, nu pentru evidenta oamenilor s-a facut recentul si controversatul „recensamant" al populatiei si al locuintelor Romaniei. Parlamentul European a hotarat ca toate datele private, ale cetatenilor Uniunii Europene sa fie depozitate in Israel. Cica numai acolo siguranta lor va fi garantata. Intrebari firesti bat la usa: de catre cine?, pentru ce? Sa nu mai fie capabile statele nationale ale acestei noi Uniuni Sovietice, pardon, Uniuni Europene sa pastreze si sa apere datele personale ale propriilor cetateni? Sa fie incapabile institutiile Romaniei sa-si pastreze propriile arhive in siguranta? si de ce tocmai in Israel? De ce nu in Germania sau in Regatul Unit al Marii Britanii, mari puteri ale Europei? Israelul nici macar nu este stat-membru al Uniunii Europene. Poate cunoasteti dumneavoastra raspunsul. Pentru ca a venit vorba, in urma revoltei celor 13 colonii, urmata de crearea Statelor Unite ale Americii, pe steagul numit de americani „Stars and Stipes" a fost adaugata, rand pe rand, cate o steluta pentru fiecare nou stat alipit acestui conglomerat federal. Astazi, pe drapelul U.S.A. se afla, nu „cerul firav de stele" de la constituire, ci „galaxia" celor 50. Prin similitudine, daca la inceput statele fondatoare ale U.E. erau 6, acum noul super-stat are in componenta, 27. Ma intreb nedumerit: intamplator drapelul U.E. a ramas „batut in cuie" cu doar 12 stelute? Cica n-ar avea legatura cu numarul membrilor, ca cercul celor 12 stele ar reprezenta un „simbol al perfectiunii"... A cui perfectiune? Poate a orelor de pe ceasornic. Umbla prin targ vorba ca inaintea calatoriei spre „dincolo", Arsène Heitz, creatorul operei de arta a „perfectiunii" ar fi spus ceva despre niste denumiri vechi, ca stelutele de pe drapel ar avea si oarece denumiri: Reuven, Shimon, Levi, Iehuda, Isahar, Zevulun, Beniamin, Dan, Naftali, Gad, Asher, Iosef... ma rog, ceva de genul asta. Asa o fi?

Revenind la oile noastre, bananiere, astazi, dupa douazeci si doi de ani de „democratie" originala, halucinanta incompetenta si tradare a clasei politice romanesti nu mai poate fi contestata. Multe din bogatiile tarii au fost vandute la preturi de mana a doua, ca fier vechi. Va mai amintiti? In '89, apoi, la scurt timp dupa marea harababura, dupa asasinarea primului presedinte al Romaniei, proaspatul prim-ministru in pulovar declara ca „industria Romaniei este un morman de fier vechi". Ce bani s-au scos pe „fierul vechi"! Dar nu-i vorba numai de fierul vechi, ci si de altele. Dupa Al doilea Razboi Mondial, Romania dispunea de o rezerva de aur de 250 de tone, ascunsa de invazia ruseasca, din ordinul Maresalului Ion Antonescu, la Tismana. Cred ca am lipsit la lectia de fizica atunci cand s-a predat fenomenul evaporarii si nu inteleg cu nici un chip cum s-au putut evapora cam 200 tone de aur din cele 250. Cert este ca „Stalin si poporul rus, le-au cam luat si le-au cam dus" departe de Romania... spre pastrare vesnica sau poate numai in tranzit, pentru profit propriu. Cand li s-a cerut o explicatie, reprezentantii B.N.R. au cam dat in balbaiala, una, sora buna cu explicatia despre Tezaurul Romaniei predat Rusiei tariste in 1917. Dar despre acesta, cu alt prilej. Saracia de astazi a romanilor este rezultatul maleficelor guvernari postceausiste. Dupa acel dezastruos decembrie sangeros al lui '89, asemenea tuturor celorlalte componente ale industriei producatoare de fier vechi, bogatiile tarii au luat calea strainatatii, filtrate prin buzunarelor adanci ale imbogatitilor de razboi, „oamenii destepti" ai momentului. Rand pe rand, de-a lungul anilor, fabricile, complexele industriale, fermele de animale, minele sau constructiile neterminate s-au transformat in peisaje selenare. Ascunse in pamantul tarii, imense bogatii, cantitati impresionante de aur asteapta sa fie exploatate, dar nici nu putem, nici nu ni se mai da voie. Altora, DA!

Statele „civilizate" din Occident si-au asigurat prosperitatea, si-au consolidat puterea nu doar prin propriile valori, ci si prin crime si jaf. Recentele evenimente demonstreaza. Conform declaratiilor consilierului B.N.R., Horia Ozarchevici, soptite de Banca Central Europeana, Romania, care dispunea de mai mult de 15% din rezerva de aur internationala, se afla in situatia inacceptabila pentru Big Brothers'ii finantelor mondiale si s-a intervenit ferm. Banca Nationala „a Romaniei" a refuzat sa mai cumpere aur din productia interna. Interesul producatorilor internationali de aur urmarea ca minele din Romania sa fie inchise. Exploatarea aurului cel mai pur din lume (24 k) a fost oprita. Gurile minelor au fost astupate cu blocuri imense din beton. In urma aberantei si condamnabilei decizii, alaturi de alte exploatari aurifere, in anul 2000, Mina Certej a intrat in faliment si a fost inchisa pentru ca producea prea mult aur, dar nu-l putea vinde in afara tarii. Astazi, Romania nu mai are nici o exploatare proprie, insa, paradoxal, in zonele miniere declarate oficial neprofitabile, „epuizate" de minereu aurifer, un important numar de firme straine au licenta de prospectare si detin drepturi de exploatare. Clasa politica postdecembrista, subordonata intereselor straine, a permis acestora sa exploateze zacaminte de aur estimate la o valoare cuprinsa intre 50 si 100 de miliarde USD, mult peste actuala datorie externa a Romaniei. Romanii au ajuns saraci in tara bogata!

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page