Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI: Presedintele României, Traian Basescu, s-a întâlnit cu o delegatie a asociatiilor de evrei originari din România


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a intalnit ieri, 15 noiembrie, la Palatul Cotroceni, cu delegatia reprezentantii organizatiilor evreilor originari din Romania, aflata intr-o vizita de doua zile la Bucuresti. Traian Basescu a subliniat importanta pe care statul roman o acorda relatiei cu membrii acestei comunitatii, referindu-se la necesitatea intaririi acestei legaturi prin acordarea de burse de studiu tinerilor.

La randul lor, membrii delegatiei au prezentat activitatea pe care o desfasoara organizatiile pe care le reprezinta in vederea mentinerii legaturii cu Romania.

Reprezentantii evreilor originari din Romania s-au intalnit, de asemenea, cu membrii Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Senatului Romaniei, condusa de domnul senator Viorel Badea. Discutiile s-au referit la initierea unor posibile actiuni comune avand drept scop imbunatatirea imaginii Romaniei, astfel incat aceasta sa devina atractiva pentru generatiile viitoare.

In incheiere, membrii delegatiei au vizitat sediul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania. Membrii acesteia au prezentat pe larg situatia evreilor din tara noastra, enumerand o serie de actiuni pe care le desfasoara in vederea protejarii comunitatii si a intaririi coeziunii din interiorul ei.

Delegatia formata din cetateni israelieni originari din Romania s-au aflat in vizita la Bucuresti la invitatia Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page