Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Profetii biblice: TEMPORALITATEA IMPERIILORExista o sumedenie de istorie seculara fascinanta despre inaltarea pana la triumf si prabusirea pana la disparitie a imperiilor lumii. Consideratiile de dictionar asupra termenului IMPERIU converg spre punctul de intelegere de IMPARATIE MARE cu influenta asupra lumii intregi, chiar daca mai sunt dispute in aceasta privinta prin includere sau excludere. Mai degraba insemnatatea si nu dimensiunile le-a dat numele. Privind inapoi asupra lor perceptia este ca au disparut asa cum au aparut, daca nu chiar mai repede si mai surprinzator, lasand in urma marea caracteristica exprimata simplu, dur, fatal, TEMPORALITATE.  Uneori intre gloria si desertaciunea lor n-a mai avut loc nimic altceva.
Cu toata tenta de globalizare a fiecarei imparatii, IMPERII au fost putine in istorie, unele nu tocmai meritat numite asa si altele nenumite asa desi poate li se cuvenea, acest lucru intamplandu-se si din insuficienta exprimare lingvistica a comentatorilor. Vorbim de Imperiul Babilonian - mai arhaic -, de Imperiul Roman, de Imperiul Otoman, de Imperiul Britanic si aproape gata cu termenul.  Nu se foloseste, sau se foloseste mai putin Imperiul Rus, Imperiul American, Imperiul Chinez, Imperiul Indian etc. Nici macar comunismul nu mai folosea terminologia "Imperiul American", ci se oprea la "imperialismul american" neputand face conectia intre Imperiu si Imperialismul sau, nici notional, nici concret. Asa ca in ultima vreme nu prea se mai arunca in comunicatie cu imperii si imperialisme caci ar fi impropriu.
Exista insa o sumedenie de profetie biblica, istorie spusa mai dinainte, incarcata de toata maretia implinirilor atunci cand o privim in trecut si deschizatoare de intelegere cand o privim in viitor.  Istoria confirma ce a fost profetizat, si prin aceasta dezvaluie ce va fi egal de real si autentic.
Vorbeste profetia biblica cu mult peste doua mii de ani in urma despre cum va fi istoria lumii pe baza de Imparatii mari (IMPERII), pana la sfarsitul ei. Vorbeste simplu si concret pentru a nu fi greseala de intelegere, ca niste piloni de catedrala. Nici o bolboroseala magica, nici un horoscop, nici un "se pare" ca ghicitul in palma, nici o vrajitorie care ar putea schimba imparatiile sau cursul evenimentelor in alta directie, nici o bolboroseala ciudata nu se afla in ea.
Nici un istoric nu poate contesta ca Nebucadnetar a fost un imparat concret peste Imparatia Babiloniana concreta. Lui i s-a spus de catre profetul Daniel: "Tu esti capul de aur" al chipului istoriei sub forma de "om", pentru ca era vorba de Istoria Omenirii care urma sa fie reprezentata in viitor din acel moment. TEMPORALITATEA Marilor Imparatii prin care se schiteaza viitorul este primul lucru pus in evidenta.  "Dupa tine, se va ridica o alta Imparatie... apoi o a treia Imparatie... va fi o a patra Imparatie"... si atat, caci intervine o "IMPARATIE ridicata de Dumnezeu  si ea va dainui vesnic", ATEMPORALA. Daniel capitolul 2.
In profetiile biblice, Imparatiile sunt amintite pe nume: "Babilonia, Medo-Persia, Grecia". Trei din cele patru care formau chipul vazut de Nebucadnetar.  Daniel capitolul 8. Cea de a patra imparatie "de fier" nu este negata de nici un specialist sau nespecialist de istorie, desi nespusa pe nume, ca este Roma - Imperiul Roman, in Triumf, in Agonie, si mai ales astazi intr-o INCERCARE DISPERATA de revenire prin unire a fractiunilor lui la rangul de salvare a umanitatii. Aceasta incercare are loc sub ochii nostri si este prea evidenta a o mai comenta.
M-as referi insa la o profetie a aceluiasi Daniel, mai ascunsa cumva, dar a carei implinire tot acum, in zilele noastre are loc si urmeaza a se incheia foarte curand. Ea se afla notata in capitolul 7 cu versetul 12: "Si celelalte fiare, (vorbire biblica insemnand imparatii mari, imperii) au fost dezbracate de puterea lor, dar li s-a INGADUIT o LUNGIRE A VIETII, pana la o VREME si UN CEAS ANUMIT". Din context reiese ca "celelalte" fiare, imperii sunt: Babilonia, Medo-Persia, Grecia, intrucat se vorbea despre Roma si evolutia ei sub ultimele aspecte in evenimentele sfarsitului.
Este o evidenta ca Babilonia (Irakul), Medo-Persia (Iranul), Grecia (Grecia), nu au disparut complet sub Roma. Conform profetiei "li s-a ingaduit o lungire a vietii". Cum, necum, ele au fost prezente in istorie chiar daca Imperiul Roman domina lumea. Profetia spune insa ca numai "pana la o vreme si un ceas anumit" care le-au cam sosit. Este de mirare deci ca asistam la o anihilare a puterii Irakului, a Iranului, a Greciei?  Cine se mai poate gandi ca aceste Imparatii profetice vor mai domina lumea? Si daca ele nu, atunci care?  Profetia zice ca niciuna. Nici macar Rusia sau America sau China sau India? Copilarii. In aceasta vreme, la acest ceas, profetia zice ca "a venit unul ca un Fiu al omului (Isus), a inaintat spre Cel imbatranit de zile (Dumnezeu Tatal)... I s-a dat stapanire, slava si putere imparateasca ca sa-I slujeasca toate popoarele, neamurile si oamenii de toate limbile. Stapanirea Lui este o stapanire vesnica si NU VA TRECE nicidecum si Imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata".  Daniel capitolul 7, 13-14. Si istoria lumii cu TEMPORALITATEA IMPERIILOR ei va fi uitata.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page